Recensie | ThrillFlix – voegt deze streamingdienst wat toe?

Netflix en andere streamingdiensten zijn nog steeds ongekend populair. Toch vinden veel mensen dat bepaalde genres een beetje ondervertegenwoordigd worden. Gelukkig komen er daarom steeds meer alternatieven voor de grote aanbieders. Een daarvan is ThrillFlix. In deze recensie vertel ik je of deze dienst de moeite waard is.

Er blijven nieuwe streamingdiensten bij komen. Naast de aankomende nieuwe videoservices van grote bedrijven als Disney en Apple zijn er ook wat kleinschaligere projecten. Zoals ThrillFlix. Dit is een project van acteur Anton Zwijsen, cameraman Luc de Buck en de in België gevestigde regisseur Johan Vandewoestijne.

Het idee achter ThrillFlix is om ook de films die buiten het reguliere bioscoopcircuit vallen een kans te geven. Mede omdat de DVD-markt aan het uitsterven is en deze films daardoor geen medium meer dreigen te hebben.

Mijn ThrillFlix ervaringen

ThrillFlix kost 6,99 dollar per maand, waardoor het nooit kwaad kan om eens te proberen. Toch zal ik het hieronder wat meer toelichten. Update: een abonnement kost tegenwoordig slechts 3.99 dollar per maand.

Interface

De interface is niet heel bijzonder, maar in ieder geval wel duidelijk. Films zoeken en bekijken is hierdoor erg simpel. Ook maakt dit duidelijk waar de dienst voor bedoelt is: het kijken van films. Niets meer en niets minder.

Beeld en Geluid

Er zijn bij ThrillFlix weinig opties voor beeld en geluid, maar gezien er tot nu toe vooral oudere titels opstaan heb je dat ook niet echt nodig. Wel is het mogelijk om een film versneld of vertraagd af te spelen. Dit is wat mij betreft wel een leuke extra.

Aanbod

Dan nog het meest belangrijke onderdeel: welke films staan erop? Toen ik ThrillFlix voor de eerste keer opende zag ik direct enkele zeldzame cultklassiekers welke al jaren op mijn lijstje stonden. Hierdoor scoorde de dienst meteen flink wat pluspunten.

Daarnaast valt op dat vrijwel ieder genre wel vertegenwoordig is, ook de wat meer vergeten soorten. Naast horror en actie staan er namelijk ook film noir en romantische films op ThrillFlix. Ook hiermee scoren ze pluspunten.

Een nadeel is echter dat de totale hoeveelheid films nog een beetje tegenvalt. Natuurlijk zit men nog in de beginfase, maar het is wel belangrijk dat de dienst blijft uitbreiden.

Voordelen

+ Unieke titels

+ Overzichtelijk

+ Niet al te duur

Nadelen

– Aantal titels nog vrij karig

Dit waren mijn ThrillFlix ervaringen. Het is een interessant project dat voor liefhebbers van de wat meer alternatieve films zeker de moeite waard is om uit te proberen. De hoeveelheid titels is echter nog een beetje karig. Als dat nog gaat groeien dan kan het zeker een succes worden.

Meer informatie over ThrillFlix? Kijk dan hier!

Martijn Pijnenburg

GESCHREVEN DOOR

Martijn Pijnenburg

BEKIJK OOK