Releasedatum Obi-Wan Kenobi spin-off

Eerder werd bekend dat er een spin-off zou komen rondom Obi-Wan Kenobi, het personage dat werd gespeeld door Alec Guinness en Ewan McGregor in de Star Wars saga. De laatste tijd horen we weinig over het project, maar nu is er iets meer duidelijkheid gekomen over de spin-off (die als werktitel Joshua Tree heeft).

Lucasfilm bereidt naar verluidt de Obi-Wan Kenobi-film voor, om zo te kunnen beginnen met de opnames in januari 2019 in de Pinewood Studios UK. De film zou dan, ervan uitgaande dat alles goed verloopt, dik een jaar later uitkomen, in mei 2020. De spin-off zal naar verwachting ergens plaatsvinden tussen de gebeurtenissen van Star Wars: Revenge of the Sith (Episode III) en A New Hope (Episode IV). De film zal de ervaringen van Obi-Wan op Tatooine verkennen terwijl hij de jonge Luke van een afstand in de gaten houdt. Hoewel noch een scenarioschrijver noch een regisseur aangesteld is, bevindt de film zich in het beginstadium van ontwikkeling.

Helaas is er verder nog maar tamelijk weinig bekend over het project. Wel gaat het gerucht dat Ewan McGregor terugkeert na al drie keer het personage van Obi-Wan Kenobi gespeeld te hebben.