Ryan Coogler schrijft en regisseert Black Panther 2

Ryan Coogler keert terug naar Wakanda. Bronnen vertellen The Hollywood Reporter dat de filmmaker achter Marvel’s Black Panther een deal heeft gesloten om het vervolg te schrijven en te regisseren. Hoewel Black Panther 2 niet als een verassing komt, was het niet duidelijk wanneer er een vervolg zou komen.

De film, met in de hoofdrol Chadwick Boseman als de titulaire held, haalde $700 miljoen op in Amerika en meer dan $1,3 miljard wereldwijd, en wordt ook beschouwd als een kandidaat voor de Oscars. De film werd een bepalend cultureel moment.

In de weken voorafgaand en na de release van de film werden zowel Marvel als Coogler achtervolgd met de vraag over Black Panther 2. Bronnen zeggen nu dat Coogler het plan heeft om volgend jaar het scenario te schrijven, met het oog op opnames eind 2019 of begin 2020. Marvel en moedermaatschappij Disney hebben echter geen officiële aankondigingen gedaan.

Black Panther gaat over T’Challa die terugkeert naar Wakanda, een gesloten maar technologisch geavanceerde Afrikaanse natie. Als koning moet hij het land leiden, maar blijkt hij te maken te hebben met pogingen van twee vijanden die het op de troon voorzien hebben. Aan Black Panther de taak om samen te werken met CIA-agent Everett K. Ross en leden dan de Dora Milaje – de elite-eenheden van Wakanda – om te voorkomen dat er oorlog uitbreekt.

In de hoofdrol zien we Chadwick Boseman als het titelpersonage. Daarnaast zijn er nog rollen voor Michael B. JordanLupita Nyong’oDanai GuriraForest WhitakerDaniel KaluuyaMartin FreemanAngela Bassett, Letitia WrightWinston DukeAndy Serkis en Florence Kasumba.