Quentin Tarantino bevestigt nog maar twee films te maken

Regisseur Quentin Tarantino was onlangs te gast als spreker bij een Adobe Max conferentie. Hier vertelde hij dat hij nog maar twee films gaat maken. Dit is niet omdat hij graag wil stoppen, maar meer om het feit dat hij in zijn carrière alleen maar goede films gemaakt wil hebben:

““Drop the mic. Boom. Tell everybody, ‘Match that shit!’ At the end of the day, if you’re going to get right down to it … the way I define success is when I’m finished with the career, and I’m considered one of the greatest filmmakers who ever lived, That would be successful. And going further, a great artist, not just filmmaker.”

Aldus Tarantino. Het is niet duidelijk wat zijn volgende project gaat worden. Hij heeft ooit gezegd dat dit mogelijk een gangsterfilm wordt die zich in Australië zal afspelen. Ook wordt er gespeculeerd over een derde Kill Bill film.

Tarantino begon zijn carrière met Reservoir Dogs, welke in 1992 uitkwam. Deze low-budget misdaadfilm was een succes, al kwam zijn echte doorbraak in 1994 met Pulp Fiction. Daarna volgde nog 7 films die over het algemeen ook zeer succesvol waren. Een overzichtje van zijn films is hier te lezen.