Trailer voor Theo Maassen’s regiedebuut Billy

Er is een trailer verschenen voor de Telefilm Billy, het regiedebuut van Theo Maassen. Deze is hieronder te bekijken. De komedie gaat over de beroemde buikspreker Gerard de Groot en zijn immens populaire pop Billy. Het duo belandt in een diepe relatiecrisis wanneer Gerard verliefd wordt op zijn buurvrouw Merel, maar Billy valt voor fotomodel Belinda.

[youtube Im72SaMvZjo]

De hoofdrollen worden vertolkt door de Vlaamse acteur Bruno Vanden Broecke (Loft), Ellen Parren (TreurTeeVee, Jeuk), Christine de Boer (Soldaat van Oranje, Yentl en De Boer), Ruben van der Meer (De Lama’s, Plan C) en Jan-Paul Buijs (TreurTeeVee).

Schilderij van Billy (en een klein stukje Gerard). Schilder: Rob Schotsman

Schilderij van Billy (en een klein stukje Gerard). Schilder: Rob Schotsman

Het project is een coproductie van Pupkin en NTR met steun van de Gemeente Heerlen en komt tot stand in het kader van het Telefilmproject. De film wordt naar verwachting in februari 2018 uitgezonden door NTR bij de Nieuwe Nederlandse films op NPO 3. Ook gaat het gerucht dat er ook enkele bioscoopvertoningen zullen zijn.

Telefilms zijn speelfilms voor televisie die inspelen op actuele thema’s. De coproducties van onafhankelijke producenten en de publieke omroep krijgen financiële steun van CoBO, de uitvoerder van het project.