Tim Curry terug voor FOX’s The Rocky Horror Picture Show

Emmy Award winnaar en de originele Dr. Frank-N-Furter, Tim Curry, zal terugkeren naar de wereld welke hij bekend heeft gemaakt als de Criminologist Narrator (gespeeld door Charles Gray in de originele film) in FOX‘s The Rocky Horror Picture Show tv-remake ter gelegenheid van het 40 jarige bestaan. Curry voegt zich bij een cast die bestaat uit Laverne Cox, Victoria Justice, Ryan McCartan, Adam Lambert, Reeve Carney en Staz Nair.

In 1975 werd de musical film The Rocky Horror Picture Show uitgebracht, met in de hoofdrol Curry als transseksuele, buitenaardse onderzoeker Dr. Frank-N-Furter. De film is wereldwijd bekend en werd door de jaren heen geadapteerd als toneelstuk en musical. Curry zei:

“I am very happy and excited to be a part of this new event.” 

Dr-Frank-N-Furter-the-rocky-horror-picture-show-25365760-1280-800

In The Rocky Horror Picture Show strand het net getrouwde stel Brad en Janet met autoproblemen in een afgelegen gebied. Ze komen bij het bizarre optrekje van Dr. Frank-N-Furter terecht, een transseksuele, buitenaardse geobsedeerde onderzoeker. Deze houdt op dat moment zijn jaarlijkse Transsylvaanse onderzoeksbijeenkomst om de geboorte van Rocky Horror te vieren, een goed uitziende mannelijke creatie die aan alle wensen van Frank-N-Furter moet voldoen.