Toch geen derde Independence Day-film

Voor velen was Independence Day een cruciale film. Het was een overweldigende actie-blockbuster tijdens de opkomst van de blockbuster in het midden van de jaren negentig. Het verankerde Will Smith als een filmster en bevatte talloze andere grote namen, die allemaal hebben meegeholpen aan het succes. Maar zelfs films gemaakt met de beste bedoelingen floreren niet altijd.

Dat was het geval met het vervolg Independence Day: Resurgence, dat 20 jaar in de maak was. Wereldwijd wist de film ongeveer $ 390 miljoen op te brengen, maar op basis van het budget van $ 165 miljoen verdiende deze niet voldoende. Een derde film werd eerder al aangekondigd, maar is een vervolg nog steeds mogelijk? Misschien, maar voorlopig klinkt het niet alsof franchise producent/schrijver Dean Devlin plannen heeft om deze wereld opnieuw te bezoeken. Devlin kreeg tijdens de WonderCon in Anaheim, California, de vraag of hij een nieuwe film in de franchise van regisseur Roland Emmerich wilde maken. Hij vertelde:

“I don’t know. I don’t know. Currently, I personally have no plans on doing another one.”

Daarmee lijkt het erop dat de volgende film in de franchise er niet gaat komen, ook al zette Independence Day: Resurgence het vervolg wel heel vrolijk op. Dat er de afgelopen tijd niks meer naar buiten is gebracht over de vervolgfilm, doet vermoeden dat we er vanuit mogen gaan dat deel drie er niet komt.