Vervolg op Black Panther in de maak

De succesvolle Marvelfilm Black Panther is intussen al meer dan 1 miljard keer bezocht. Het is daarom niet verrassend dat er een vervolg zal gaan komen. Kevin Feige, hoofd van Marvel studios, bevestigde dit in een interview met EntertainmentWeekly:

”Nothing specific to reveal, other than to say we absolutely will do that. One of the favorite pastimes at Marvel Studios is sitting around on a Part One and talking and dreaming about what we would do in a Part Two. There have been plenty of those conversations as we were putting together the first Black Panther. We have ideas and a pretty solid direction on where we want to head with the second one.”

Aldus Feige. Er is nog niks bekend over eventuele details, maar er gaat dus zeker een vervolg komen. Ook zullen de hoofdpersonages uit de eerste film te zien zijn in het aankomende Avengers: Infinity War.

In de Verenigde Staten staat Black Panther in de Box Office Top 10 op de zevende plaats, net voor The Dark Knight ($534,8 miljoen). De kans lijkt aanwezig dat de film uiteindelijk plaats 3 (Titanic, $659,4 miljoen) of 4 (Jurassic World, $652,2 miljoen) zal overnemen. Wereldwijd staat de film op plaats 21 in de Box Office aller tijden. Om de Top 10 te halen is er nog zo’n $200 miljoen nodig.

De film speelt zich af na de gebeurtenissen in Captain America: Civil War. T’Challa keert terug naar Wakanda, een gesloten maar technologisch geavanceerde Afrikaanse natie. Als koning moet hij het land leiden, maar blijkt hij te maken te hebben met pogingen van twee vijanden die het op de troon voorzien hebben. Aan Black Panther de taak om samen te werken met CIA-agent Everett K. Ross en leden dan de Dora Milaje – de elite-eenheden van Wakanda – om te voorkomen dat er oorlog uitbreekt.

In de hoofdrol zien we Chadwick Boseman als het titelpersonage. Daarnaast zijn er nog rollen voor Michael B. JordanLupita Nyong’oDanai GuriraForest WhitakerDaniel KaluuyaMartin Freeman, Angela Bassett en Letitia Wrig.