Zeer positieve eerste reacties Rogue One

Zeer positieve eerste reacties Rogue One

De wereldwijde première van Rogue One: A Star Wars Story is inmiddels geweest. Hoewel we komende week pas de wereldwijde release kunnen meemaken zijn de eerste reacties alvast te zien op Twitter. Het lijkt erop dat de fans zeer te spreken zijn over deze Star Wars spin-off. De hoofdrol van Felicity Jones wordt veelal geprezen. Ook de nieuwe droid K-2SO (Alan Tudyk) kreeg veel positieve aandacht.

Bij de eerste spin-off binnen de Star Wars continuïteit waren veel mensen nogal sceptisch over de uitkomst. Afgelopen zomer werd bekend dat Disney niet tevreden was met het product, wat leidde tot langdurige reshoots. Uit bronnen bleek toen dat de producenten niet blij waren met de ontwikkeling van de personages. Rogue One zou bekende elementen uit de Star Wars franchise bevatten, maar hoort qua toon de franchise ook een andere kant uit te sturen. Of het eindproduct radicaal anders is dan wat de producenten te zien kregen, of dat de negatieve reacties van destijds werden overdreven is nog maar de vraag.

Of de eerste reacties ook representatief zullen zijn voor de algemene ontvangst van deze film is nog maar de vraag. Vorig jaar blies Star Wars: The Force Awakens nieuw leven in de franchise. Ook die film kreeg in eerste instantie vooral goede recensies, maar na verloop van tijd kwam er toch meer kritiek. Iets vergelijkbaars gebeurde in extremere vorm na de première van Star Wars: The Phantom Menace (1999).

Bekijk de reacties hieronder:

In Rogue One komen de rebellen erachter dat de Empire een wapen wil gaan gebruiken om zo planeten van tegenstanders te kunnen vernietigen. Dit is uiteraard de Death Star, bekend uit de originele Star Wars-film uit 1977. Het antwoord van de rebellen is een gewaagde missie, geleid door de gerekruteerde rebel Jyn Erso. Tijdens de gevaarlijke onderneming komen Erso en haar mede-rebellen meerdere slechteriken tegen, waaronder Darth Vader.

Hoofdrollen in de film van Gareth Edwards zijn er voor Felicity Jones, Diego LunaBen Mendelsohn, Donnie Yen, Jiang Wen, Forest Whitaker, Mads Mikkelsen, Alan Tudyk en Riz AhmedRogue One is te zien vanaf 14 december 2016.