100 jaar Tuschinski | Een maand lang bijzondere programmering

Theater Tuschinski bestaat op 28 oktober 100 jaar. Opgericht door Abraham Tuschinski als “lustoord, een oase van luxe en genot toegankelijk voor iedereen”, is 100 jaar later de authenticiteit en grandeur nog steeds overal in het theater te ervaren. Het eeuwfeest wordt door Pathé gevierd met een reeks aan bijzondere activiteiten. Tijdens de jubileummaand keren oude en moderne klassiekers terug in Tuschinski, zoals de beste Charlie Chaplin-films, La Vita è Bella, Soldaat van Oranje, Turks Fruit, Inside Out en Fight Club. Martin Koolhoven en Thom Hoffman leiden hun favoriete klassiekers in, en Schindler’s List krijgt een live muzikale inleiding door Maestro Jules. Daarnaast vinden nog tal van andere activiteiten plaats zoals audiotours met oud-portier Fritz die vanuit 1921 bezoekers rondleidt, een jubileumboek en -puzzel en de start van de theatertour van René Mioch.

100 jaar Tuschinski

Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé:

We zijn enorm vereerd dat het prachtige Theater Tuschinski in oktober haar ivoren jubileum mag vieren. Pathé Tuschinski is onze trots en ons vlaggenschip. De architectuur en interieur van dit bijzondere monumentale pand is in de afgelopen eeuw perfect in stand gebleven. Als bezoeker stap je echt de jaren ’20 binnen, maar met de techniek en comfort van nu. Pathé zorgt er al 25 jaar voor dat de grandeur en authenticiteit wordt behouden, waardoor een bezoek aan Tuschinski na 100 jaar nog steeds een unieke beleving is en blijft. We vieren deze maand dat de grandeur van Theater Tuschinski, getrouw aan het gedachtengoed van Abraham Tuschinski, nog steeds toegankelijk is voor iedereen. En dat blijven we ook de komende 100 jaar in stand houden voor al onze bezoekers.”

Activiteiten

Behalve de bijzondere filmprogrammering met speciale gasten, de start van de theatertour van René Mioch en het jubileumboek van 100 Jaar Tuschinski van (film)journalist Robbert Blokland, viert het theater haar jubileum met nog meer activiteiten. Zo is er een speciale 100 jaar Tuschinski puzzel te koop en is het theater nu ook virtueel te bewonderen met een 360 doorloop. Portier Fritz – die in 1921 op het bordes van Tuschinski stond – keert terug in de traditionele audiotours en neemt bezoekers mee door het theater en de verhalen van weleer. All Stars members kunnen met hun bezoek aan 100 jaar Tuschinski extra punten sparen en Bar Abraham viert het jubileum met een speciale cocktail From Abraham With Love. De jubileummaand wordt afgesloten met een gala-avond voor genodigden op donderdag 28 oktober.

Ter ere van het bijzondere jubileum maakt Theater Tuschinski sinds juni een chronologische reis door de filmgeschiedenis. Wekelijks keert er een beroemde film terug op het grote doek in Tuschinski. Van oude publieksfavorieten tot moderne klassiekers: films die op menig lijstje staan en van diverse jaartallen, genres en filmmakers.

In oktober keren de bekendste, gerestaureerde klassiekers van Charlie Chaplin terug waarbij gastspreker Thom Hoffman zijn liefde voor Charlie Chaplin met de bezoekers zal delen. Ook leidt Martin Koolhoven een speciale vertoning van David Fincher’s geliefde cult thriller Fight Club in, met Brad Pitt en Edward Norton in de hoofdrol. Jérôme Diamant-Berger vertelt live over zijn documentaire Tuschinski’s Dream, en Steven Spielberg’s aangrijpende Schindler’s List wordt door Maestro Jules muzikaal ingeleid.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter