1090 euro boete voor Popcorn Time gebruiker

Een Nederlandse Popcorn Time gebruiker heeft een boete gehad van maar liefst 1090 euro. Dit omdat de 17-jarige student voor zijn stage verblijft in Duitsland, waar het gebruik maken van illegale film-diensten met boetes word bestraft.

Popcorn Time boete

Popcorn Time is een van die diensten. Met de app kunnen gebruikers ”gratis” films en series bekijken. Dit is illegaal, maar daar staan veel gebruikers niet bij stil. Het illegaal downloaden van films gebeurt namelijk al jaren. Ook word zolang het downloaden bestaat gedreigd met boetes, maar die werden in de praktijk zelden uitgedeeld.

De bovengenoemde student heeft nu dus het tegendeel ervaren, en moet 1090 overmaken omdat hij 5 afleveringen van de serie The Vampire Diaries heeft gekeken. Stichting Brein kondigde onlangs al aan dat soortgelijke boetes ook in Nederland gehanteerd gaan worden.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter