Netflix kondigt 13 Reasons Why seizoen 3 aan

Netflix heeft zojuist bekend gemaakt dat 13 Reasons Why een derde seizoen zal krijgenDit deed de stremmingsservice via onderstaande video. Het derde seizoen wordt in 2019 verwacht!

In het derde seizoen doet het belangrijkste karakter daarin hoogstwaarschijnlijk niet mee. Actrice Katherine Langford heeft eerder namelijk laten weten dat ze niet terug zal keren in de rol van Hannah Baker. De tijd is volgens de Australische Langford rijp om afscheid te nemen van haar karakter. Dankzij sprongen in de tijd speelde Hannah in het eerste seizoen nog ‘gewoon’ mee, maar in het tweede seizoen is ze vrijwel alleen te zien in flashbacks of door de ogen van andere personages.

Vorige maand verscheen het tweede seizoen van de serie op Netflix. 13 Reasons Why, gebaseerd op de reeks bestsellers van Jay Asher, gaat over Clay Jensen (Dylan Minette), een jongeman die op een dag thuiskomt en een mysterieuze doos met z’n naam erop aantreft. De inhoud bestaat uit een stel cassettes waarop zijn klasgenoot Hannah Baker te horen is. Het lugubere aan het geheel is dat Hannah (Katherine Langford) – op wie Clay overigens verliefd was – twee weken eerder zelfmoord heeft gepleegd en op de cassettes legt ze uit dat ze dertien verschillende redenen had om haar leven te beëindigen.

Het tweede seizoen start in de nasleep van Hannah’s overlijden en is voor de andere personages het begin van de moeizame weg naar herstel. Liberty High bereidt zich voor op de rechtszaak, maar iemand probeert de waarheid achter haar dood verborgen te houden. Een reeks onheilspellende polaroids leiden Clay en zijn klasgenoten naar een complot rondom een verschrikkelijk geheim.

De cast van het derde seizoen bestaat uit Dylan Minette als Clay Jensen, Alisha Boe als Jessica Davis, Brandon Flynn als Justin Foley, Miles Heizer als Alex Standall,  Grace Saif als Ani Achola, Christian Navarro als Tony Padilla, Ross Butler als Zach Dempsey, Brandon Flynn als Justin Foley, Justin Prentice als Bryce Walker, Devin Druid als Tyler Down, Timothy Granaderos als Montgomery de la Cruz, Anne Winters als Chloe, Deaken Bluman als Winston Williams, Tyler Barnhardt als Charlie St. George, Austin Aaron als Luke Holliday, RJ Brown als Caleb, Steven Weber als Principle Bowen, Brenda Strong als Mrs. Walker, Amy Hargreaves als Mrs. Jensen, Mark Pellegrino als Deputy Standall.