20 jaar sinds Titanic | 20 feitjes die je nog niet wist

Het is ondertussen 20 jaar sinds de kaskraker Titanic op 19 december 1997 in première ging. De film geregisseerd door James Cameron won 11 Oscars en brak wereldwijd box office records. Het mag dan 20 jaar geleden zijn, maar de beste momenten staan nog steeds op ons netvlies gebrand, van het iconische, “I’m flying, Jack!” op de boeg van het schip tot aan Leonardo DiCaprio’s doordringende blauwe ogen bij het tekenen van Rose met de “Heart of the Ocean”.

Om dit jubileum te vieren, hebben ze bij Stylight.nl de film nog eens nader bekeken, op zoek naar de dingen die ons tot nu toe nog niet zijn opgevallen. Hoe vaak verandert Rose haar outfit en wat die eerste klas suite nou eigenlijk gekost heeft? Bekijk hieronder de Titanic Infographic.

20 jaar sinds Titanic: 20 feitjes die je nog niet wist

Als winnaar van elf Oscars, onder andere voor Beste Film, veroverde het meeslepende verhaal van Titanic de harten van miljoenen bioscoop bezoekers over de gehele wereld en groeide het uit tot de meest geliefde film ooit. Internationale superster Leonardo DiCaprio en Oscar-genomineerde Kate Winslet schitteren als Jack en Rose, de jonge geliefden die elkaar ontmoeten tijdens de eerste reis van de ‘onzinkbare’ R.M.S. Titanic. Maar wanneer het luxueuze schip op de ijskoude Noord Atlantische Oceaan in aanvaring komt met een ijsberg, verandert hun passievolle liefdesaffaire in een huiveringwekkend gevecht om te overleven!

Titanic is een film uit 1997 van filmregisseur James Cameron, geproduceerd door 20th Century Fox, Paramount Pictures en Spyglass Entertainment.

Hoofdrollen zijn er voor Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher, Bernard Hill, Jonathan Hyde, Danny Nucci, David Warner, Bill Paxton.