30 jaar Goodfellas | Vanaf 26 november terug in de bioscoop

Het gangsterepos Goodfellas keert vanaf 26 november 2020 terug in de Nederlandse bioscoop. Het toonaangevende meesterwerk van regisseur Martin Scorsese, met hoofdrollen voor Robert de Niro, Joe Pesci en Ray Liotta, maakt een comeback op het grote doek ter gelegenheid van het dertigjarige jubileum van de film. Goodfellas ging op 2 november 1990 in Nederland in première. De film keert terug op het witte doek in de 4K-restauratie.

Goodfellas

Oscars

Goodfellas werd genomineerd voor zes Oscars, waaronder ‘Beste Film’ en ‘Beste Regisseur’ voor Martin Scorsese. Joe Pesci won een Oscar in de categorie ‘Beste Mannelijke Bijrol’. De film was tevens genomineerd voor vijf Golden Globes, waaronder ‘Beste Film – Drama’ en ‘Beste Regisseur’ voor Martin Scorsese.

Jimmy (Robert De Niro), Tommy (Joe Pesci) en Henry (Ray Liotta) hebben veel met elkaar gemeen. Ze dragen dure maatpakken, verdienen bakken met geld en hebben een zwak voor mooie vrouwen. Ze zijn de zogenaamde ‘goodfellas’ − de happy few die deel uitmaken van een van de beroemdste families van New York: de maffia. Maar laat je niet misleiden door hun goede manieren. Er hoeft maar iets te gebeuren of de hel breekt los…

Goodfellas terug in de bioscoop

De gangsterfilm Goodfellas, inmiddels een toonaangevende film in het genre, werd geregisseerd door Martin Scorsese, die ook het scenario schreef samen met Nicholas Pileggi. De film is gebaseerd op het boek “Wiseguy” van Pileggi. De hoofdrollen worden vertolkt door Robert de Niro als James Conway, Joe Pesci als Tommy DeVito en Ray Liotta als Henry Hill.

De voorverkoop start op vrijdag 30 oktober 2020 via de reguliere voorverkoopadressen.

Eerder bracht Warner Bros. Pictures Nederland met succes klassiekers als Elvis: That’s The Way It Is, Blade Runner, Woodstock, 2001: A Space Odyssey, The Shawshank Redemption, de Harry Potter-films, de The Lord of the Rings-trilogie en The Shining al tijdelijk terug in de Nederlandse bioscoop.

Goodfellas is vanaf 26 november 2020 in ruim 75 Nederlandse bioscopen te zien.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter