4e editie Da Bounce Urban Film Festival (DBUFF) november in Amsterdam

4e editie Da Bounce Urban Film Festival (DBUFF) november in AmsterdamHet Da Bounce Urban Film Festival (DBUFF) brengt in 2017 opnieuw 5 dagen lang een programma met films van zwarte filmmakers, met een overwegend zwarte cast en over onderwerpen die geworteld zijn in de Afro-Amerikaanse cultuur. Het festival levert met een selectie van speelfilms, documentaires en korte films een bijdrage aan de vraag naar meer diversiteit binnen filmaanbod in de Nederlandse bioscopen. DBUFF 2017 wordt gehouden van 1 – 5 november in Pathé Arena en het Bijlmer Parktheater in Amsterdam met op woensdag 1 november een feestelijke opening in Pathé Tuschinski. Op september wordt het festival gelanceerd en de eerste films uit het programma bekendgemaakt voorafgaand aan de vertoning van Detroit van Kathryn Bigelow (Zero Dark Thirty, The Hurt Locker) over de door rassenverschillen gedreven ’12th Street rellen’ in Detroit in de zomer van 1967.

Over DBUFF 2017
Het programma van de vierde editie zal bestaan uit een selectie van 25 Urban Films, een genre dat grotendeels voortkomt uit de Afro-Amerikaanse cultuur waarbij het gaat om films van zwarte makers met zwarte protagonisten. Het aanbod van DBUFF2017 is breed en er zullen zowel Hollywood kaskrakers als onafhankelijke arthouse films, documentaires en korte films te zien zijn. Binnen het programma ligt de focus op de verdiepende thema’s diversiteit, racisme, LGBQT en vrouwenemancipatie en zijn er naast filmvertoningen panels en debatten over deze onderwerpen. Daarnaast is er ruimte voor talentontwikkeling. Jonge filmmakers kunnen hun korte film inzenden om kans te maken op de DBUFF Talent Award.

DBUFF Talent Award: Short Film Competition
Het festival roept jonge Nederlandse filmmakers op hun korte film in te zenden voor het festival. Ook hier zal het gaan om Urban Films waarbij naast de Afro-Nederlandse of Afro-Europese afkomst van de makers ook gelet wordt op cast en thema’s die belangrijk zijn in de Urban cultuur. Een door het festival aangestelde jury nomineert op basis van de inzendingen vijf korte films die tijdens het festival vertoond worden. Voor meer informatie: www.dbuff.nl/talentprogram.

Diversity in the Picture
Met het programma Diversity In The Picture wil het festival het talent van zwarte acteurs en filmmakers zichtbaar maken voor een breed publiek. In samenwerking met het FOAM fotografiemuseum Amsterdam en het Bijlmer Parktheater vinden er rondom de locaties van het filmfestival in 2017 verschillende activiteiten plaats: zo worden er foto-exposities, videoportretten en paneldiscussies over diversiteit in film en media georganiseerd. Binnen dit programma is er ruimte voor talentontwikkeling en krijgen acht jonge deelnemers de kans om samen met het Talent Lab van het Bijlmer Parktheater en een docent fotografie vanuit FOAM hun fotografietalenten te presenteren tijdens DBUFF2017.

DBUFF is een co-productie van Maybuse, organisator van evenementen als Da Bounce Comedy Nights en Da Bounce Movie Nights, en Capture22. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Democratie & Media, het Filmfonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Fonds 1818 en het Bob Angelo Fonds.