6 Spider-Man films vanaf 17 juni op Disney Plus Nederland

Op 17 juni verschijnen er zes Spider-Man-films van Sony op Disney Plus in Nederland. Dit meldt Gostreaming. Het nieuws komt vlak nadat de eerste vijf Spider-Man films van Sony aan het aanbod van HBO Max zijn toegevoegd.

Here comes the Spider-Man… Spider-Man, Spider-Man 2, Spider-Man 3, The Amazing Spider-Man, The Amazing Spider-Man 2 en Spider-Man: Homecoming zijn vanaf 17 juni 2022 te streamen op Disney Plus. Met het toevoegen van deze zes films staat bijna de gehele live-action collectie van Spider-Man op Disney Plus. De enige titels die nog ontbreken zijn Spider-Man: Far From Home (2019) en Spider-Man: No Way Home (2021). Of deze films naar de streamer zullen komen is nog niet bekend.

In tegenstelling tot andere MCU-personages behoren de filmrechten van Spider-Man bij Sony, die door Marvel aan hen werden verkocht. De aanwezigheid van Tom Holland in het MCU is alleen mogelijk via een deal tussen beide partijen, waardoor de Spider-Man films in wezen coproducties worden tussen Marvel Studios en Sony.

Klik hier of hieronder op de banner voor een abonnement op Disney Plus.

Spider-Man op Disney Plus Nederland

Peter Parker, ook bekend onder zijn alter ego Spider-Man, is een fictief personage gespeeld door Tobey Maguire dat is gebaseerd op het stripboekpersonage met dezelfde naam. Hij is de hoofdpersoon van Sam Raimi‘s Spider-Man film uit 2002 en de twee sequels. Deze versie van het personage werd gevolgd door Andrew Garfield‘s vertolking in Marc Webb’s The Amazing Spider-Man duology (2012-2014). De daaropvolgende vertolking is door Tom Holland in het Marvel Cinematic Universe (2016-heden).

Het verhaal van Raimi’s trilogie concentreert zich op Peter Parker’s groei van de middelbare school naar de universiteit, en zijn moeilijke relatie met zijn beste jeugdvriend Harry Osborn, evenals zijn relatie met Mary Jane Watson, Parker’s jeugdliefde en toekomstige vriendin.

The Amazing Spider-Man is geen vervolg op de daaraan voorafgaande drie Spider-Man films van Raimi, maar een reboot. The Amazing Spider-Man werd oorspronkelijk gepresenteerd als de eerste van ten minste drie films in de trilogie. Het vervolg, The Amazing Spider-Man 2 werd uitgebracht op 2 mei 2014.

Spider-Man (2002)

Peter Parker woont bij zijn oom en tante in New York. Hij is een onopvallende student en is heimelijk verliefd op de populaire Mary Jane. Tijdens een excursie van school wordt hij gebeten door een genetisch gemanipuleerde spin. Kort daarna ontdekt Peter dat hij buitengewone krachten bezit. Hij ziet in dat hij zijn bijzondere gaven niet onbenut mag laten en gaat als Spider-Man de strijd aan tegen de misdaad.

Spider-Man 2 (2004)

Superheld Spider-Man komt oog in oog te staan met een nieuwe tegenstander: de briljante Otto Octavius. Octavius is na een mislukt experiment gereïncarneerd tot ”Doc Ock”, een gevaarlijke maniak met verwoestende metalen tentakels. Hoewel Spider-Man al zijn krachten nodig heeft voor deze strijd op leven en dood, probeert hij tegelijkertijd Mary Jane, de liefde van zijn leven, in zijn web te krijgen.

Spider-Man 3 (2007)

Het is Peter Parker (Tobey Maguire) eindelijk gelukt een evenwicht te vinden tussen zijn liefde voor M.J. (Kirsten Dunst) en zijn plichten als superheld. Maar er ligt onheil op de loer als de donkere kant van Spider-Man naar boven komt en hij die niet onder controle weet te houden. Peter wordt overmoedig, hij gaat in op de avances van Gwen Stacy en negeert de mensen die het meest om hem geven. Hij wordt gedwongen te kiezen tussen de verleidelijke kracht van zijn nieuwe donkere outfit en de meelevende held die hij eerst was. Ondertussen blijken de nieuwe slechterikken, Sandman en Venom, te beschikken over ongeëvenaarde krachten die een overmoedige Spider-Man niet zal kunnen tegenhouden…

The Amazing Spider-Man (2012)

Zoals de meeste tieners van zijn leeftijd, probeert ook Peter (Andrew Garfield) erachter te komen wie hij is en hoe hij de persoon geworden is die hij vandaag de dag is. In zijn zoektocht hiernaar, ontdekt hij tussen alle puzzelstukjes uit het verleden een geheim dat zijn vader voor hem verborgen hield; een geheim dat uiteindelijk zijn lot vormt als Spider-Man.

The Amazing Spider-Man 2 (2014)

In de spectaculaire actie-avonturenfilm The Amazing Spider-Man 2 moet Peter Parker het als Spider-Man (Andrew Garfield) opnemen tegen een nieuwe vijand, Electro (Jamie Foxx). De belangrijkste strijd van Spider-Man was een intern conflict: de worsteling tussen de dagelijkse verplichtingen van Peter Parker en de buitengewone verantwoordelijkheden van Spider-Man. Maar in The Amazing Spider-Man 2 ontdekt Peter Parker dat hem een nog veel groter gevecht te wachten staat. Het is fantastisch om Spider-Man (Andrew Garfield) te zijn.

Voor Peter Parker is er niks mooiers dan van wolkenkrabber naar wolkenkrabber te slingeren, genieten van zijn rol als superheld en tijd door te brengen met Gwen (Emma Stone). Maar om Spider-Man te zijn moet hij een prijs betalen: alleen Spider-Man kan zijn mede-New Yorkers beschermen tegen de boosaardige schurken die de stad bedreigen. Als Electro (Jamie Foxx) opduikt, moet Peter de confrontatie aangaan met een tegenstander die veel sterker is dan hij. Als zijn oude vriend Harry Osborn (Dane DeHaan) terugkeert, realiseert Peter zich dat al zijn vijanden één ding gemeen hebben: OsCorp.

Spider-Man: Homecoming (2017)

Na zijn ontmoeting met de Avengers in Captain America: Civil War keert Peter Parker (Tom Holland) onder begeleiding van zijn nieuwe mentor Tony Stark (Robert Downey Jr.) terug naar huis, waar hij woont bij zijn tante May (Marisa Tomei). Peter probeert zijn dagelijkse leven weer op te pakken, terwijl hij ervan droomt om met de Avengers samen te werken en de wereld te redden. Wanneer de nieuwe schurk The Vulture (Michael Keaton) in zijn leven komt, brengt hij Peters familie en vrienden in levensgevaar.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter