6 verfilmde kinderboeken op Netflix

Geniet jij ook zo van het lezen van een boek? Of kijk je liever naar verfilmde kinderboeken? In dit blog tipt de Kinderboekenjuf je 6 kinderboeken die verfilmd zijn en je op Netflix kunt vinden.

Verfilmde kinderboeken op Netflix

Door het lezen van een kinderboek vorm je een beeld. Je ziet in je hoofd wat de letters je vertellen. Sommige kinderboeken zijn zo goed qua beeldvorming, dat daar een film bij gemaakt wordt. Andere kinderboeken zijn juist weer echte kaskrakers waardoor een film niet weg kan blijven. Ik ging op zoek en zette 6 verfilmde kinderboeken die te vinden zijn op Netflix voor je op een rijtje.

100% Coco (AL)

100% Coco

De 100% serie van Niki Smit is een groot succes, zelfs al jaren voordat de films over Coco verschenen. De eerste delen gaan elk over een ander meisje. Sinds 2013 zijn daar de boeken over Coco bijgekomen. Coco is helemaal in to de mode, dat heeft ze van haar oma. Als ze naar de middelbare school gaat wordt ze uitgelachen om haar kleding. Ze voelt zich niet prettig in haar eigen creaties, terwijl ze zo mooi zijn. Als ze een modewedstrijd langs ziet komen besluit ze anoniem mee te doen als de Style Tiger. Hoe reageert de wereld op haar mode? Zal ze ooit openbaar durven maken dat zij de Style Tiger is? In 2017 is het kinderboek 100% Coco verfilmd en inmiddels ook te bewonderen op Netflix. In 2019 is het boek 100% Coco in New York ook verfilmd.

Dolfje Weerwolfje (6+)

Verfilmde kinderboeken

Dolfje Weerwolfje is een bekend personage in de boekenwereld. Al 25 jaar schrijft Paul van Loon verhalen over Dolfje. In 2011 is er een film gemaakt van het bekende kinderboek Dolfje Weerwolfje welke te bekijken is op Netflix. Dolfje is een geadopteerd jongetje dat in huis woont bij vader Willem, moeder Jasmijn en hun zoon Timmie. Als hij 7 jaar wordt weet hij ‘s nachts niet wat hem overkomt. Hij verandert zomaar in een weerwolf. Hoe moet dat nu verder? Hoe moet je een weerwolf zijn zonder anderen pijn te doen? De film lijkt grotendeels op het boek, zeker in het begin. Het personage Dolfje past ook heel goed bij de beschrijvingen uit het boek.

Superjuffie (6+)

Superjuffie Netflix

Hoe is het om een Superjuffie te zijn? Janneke Schotveld schrijft al jaren over deze bekende juf die met dieren kan praten. In Superjuffie de film ontdek je hoe juf Josje Superjuffie wordt en zie je of het haar lukt om alle dieren die om hulp roepen te redden. De verfilming van het kinderboek Superjuffie uit 2016 is op Netflix te bekijken.

De piraten van Hiernaast (6+)

De Piraten van Hiernaast Netflix

Reggie Naus schrijft grappige en spannende kinderboeken, zo ook De piraten van Hiernaast. Hoe zou het zijn als er van de een op de andere dag een piratenschip naast je huis staat dat ook nog eens bewoond wordt door piraten. Het overkomt Michiel, die het helemaal geweldig vindt. Maar niet iedereen is er zo blij mee… In 2020 is het kinderboek De piraten van Hiernaast verfilmd en nu ook te bewonderen op Netflix.

Achtste groepers huilen niet (9+)

Achtste-groepers huilen niet Netflix

Jacques Vriens heeft vele geweldige boeken geschreven, waaronder Achtste groepers huilen niet. Een heftig boek over een groep 8 waarvan één meisje kanker krijgt. Hoe gaat groep 8 daar mee om? In 2012 is het kinderboek Achtste groepers huilen niet uit 1999 verfilmd en inmiddels ook te bekijken op Netflix.

De brief voor de koning (The Letter for the king 12+)

De brief voor de koning is een kinderboek van Tonke Dragt uit 1962. Toch is het een kinderboek dat tijdloos is, het is niet voor niks in 2021 uitgekozen voor de ‘Geef een boek cadeau’ actie. Van De brief voor de koning is in 2020 ook een serie van gemaakt, te zien op Netflix. De tv-serie en het kinderboek verschillen veel van elkaar, desalnietemin is De brief voor de koning ofwel The letter for the King een aanrader om te lezen en kijken.

Ben je benieuwd naar deze of andere boekverfilmingen op Netflix? Via Netflix kids kun je naar de categorie ‘verfilmde boeken’, daar vind je een overzicht van de boekverfilmingen die op dat moment op Netflix te bekijken zijn.

Ingrid Rijnbout-Evers, (de Kinderboekenjuf).