9 redenen om naar het Imagine Film Festival te gaan

Dit jaar vindt het 33ste Imagine Film Festival plaats in EYE Amsterdam. Elf dagen lang zullen de beste en meest prikkelende films op het gebied van fantasy, science fiction, horror, martial arts en anime worden vertoond. Masterclasses, lezingen en een omvangrijk randprogramma met gasten uit binnen- en buitenland bieden context, verdieping en een breder perspectief. Daarnaast zal aankomende editie in het teken staan van een nieuw themaprogramma: Fantastic Fashion. Kortom deze editie van Imagine wil je als filmliefhebber niet aan je voorbij laten gaan!

Mocht je desondanks toch nog twijfelen, dan hebben we hieronder 9 redenen om sowieso eens een kijkje te gaan nemen.

1. Dario Argento is aanwezig

Als bezoeker van het Imagine Film Festival heb je de mogelijkheid om een career-talk bij te wonen van niemand minder dan de spraakmakende horror-regisseur Dario Argento. Deze Italiaanse filmmaker is bekend van onder andere Dracula 3D (2012) en de klassieker Suspiria (1977). Tijdens zijn praatje zal hij zijn carrière uitgebreid bespreken. Ook zullen zijn films Suspiria en Opera op het festival vertoond worden.

2. Raw

Wie herinnert zich nog het gerucht dat er drie mensen onwel werden tijdens een film op het Toronto Film Festival? Het bleek hier te gaan om de kannibalenfilm Raw van Franse regisseuse Julia Ducournau. De vraag is natuurlijk: ‘’Is Raw echt zo heftig?’’ Hier kun je zelf achter gaan komen, want de film wordt namelijk twee keer vertoond tijdens het festival!

3. Masterclass Costume Design

Kostuumontwerpster Lindy Hemming (bekend van The Dark Knight en enkele Bond-films)  gaat tijdens het festival een openbare masterclass verzorgen. Hierin zal zij aan de hand van werktekeningen en veel ander materiaal vertellen over haar werk en de manier waarop haar ontwerpen het fantastische karakter van de films mede hebben gevormd.

4. Guardians

Trailer voor Russische film Guardians

Je hebt vorig jaar misschien een trailer voorbij zien komen van een Russische superheldenfilm. Deze film heet Guardians. Mocht je nieuwsgierig zijn geworden, ook deze film is te zien bij het Imagine Film Festival!

5. Workshop Comics tekenen

Heb jij altijd al een eigen superheld willen kunnen tekenen? Dat krijg je nu de kans! Striptekenaar Romano Molenaar komt namelijk naar Imagine voor een masterclass. Molenaar is met name bekend door zijn medewerking aan X-Men Unlimited en Batman.

6. Fright Night

Vooruit, dit evenement speelt zich buiten de EYE Amsterdam af. Desondanks is het zeker de moeite waard om bij te wonen. Het betreft namelijk een nacht waarin maar liefst drie horrorfilms vertoont worden. Daarnaast is er een filmquiz, Scream Queen Contest en nog enkele andere randprogramma´s.

Ook worden er nog vrijwilligers gezocht. Lees hier meer.

7. Masterclass Slashing Zombies

Staffan Linder, bekend van zijn werk bij onder andere King Kong en The Walking Dead, zal een masterclass verzorgen op het gebied van Visual Effects. Mocht zijn naam je niks zeggen, dan zal deze onderstaande video je echter wel overhalen:

[youtube 1nu8xzCBv5o]

8. Experience @ EYE

Naast de films en workshops zijn er vele tentoonstellingen en evenementen te zien. Er is bijvoorbeeld Wentel, een interactieve kunstvorm van Sonja Volmer. Of wat dacht je van een Virtual Reality Experience?

9. De mogelijkheid om andere filmliefhebbers te ontmoeten.

Mocht het bovenstaande je om een of andere reden nog niet hebben aangesproken, dan zijn er nog genoeg andere dingen die wellicht wel interessant voor je zijn. Bovendien heb je de mogelijkheid om andere filmliefhebbers te ontmoeten.

Meer informatie is te vinden op de website van het festival.