Achter de schermen video Guillermo del Toro’s Pinocchio

Netflix heeft een achter de schermen video van Guillermo del Toro‘s Pinocchio gedeeld. Bekijk de video hieronder. 

To me, there’s a valuable difference between stop-motion as an art form and digital. Stop-motion in the early days where you had the flicker of fur and fabric, even the atmospheric dust on the sets — and the imperfection of it was totally gorgeous to look at because it told you how the thing was done.”

Guillermo del Toro

Guillermo del Toro’s Pinocchio is in 2022 de derde adaptatie van het beroemde kinderboek Le avventure di Pinocchio. Eerder dit jaar verscheen al een Russische computer geanimeerde film Pinocchio: A True Story , en sinds september is Disneys live-action remake van de klassieker uit 1940 te zien op Disney Plus. Al 15 jaar werkt Del Toro aan zijn adaptatie, wat een passieproject van hem is. De film is gemaakt met stop-motionanimatie en is gedeeltelijk geproduceerd door de Jim Henson Company.

Achter de schermen Guillermo del Toro’s Pinocchio

Oscar-winnaar en filmmaker Guillermo del Toro geeft zijn eigen draai aan het klassieke verhaal van de houten marionet die op magische wijze tot leven komt om het bestaan van de rouwende houtsnijder Geppetto op te vrolijken. Deze speelse stopmotionfilm is geregisseerd door Guillermo del Toro en Mark Gustafson (Fantastic Mr. Fox) en volgt de avonturen van de ondeugende, ongehoorzame Pinokkio tijdens zijn zoektocht naar een plaats in de wereld. Del Toro en Patrick McHale schreven het script. De songteksten zijn van Del Toro en Katz, met muziek van Oscar-winnaar Alexandre Desplat, die ook de partituur zal schrijven. Gris Grimly creëerde het originele ontwerp voor het personage Pinokkio. De poppen van de film worden gemaakt door Mackinnon en Saunders (Corpse Bride).

De cast bekend van Del Toro’s Pinocchio bestaat uit Gregory Mann als Pinokkio, Ewan McGregor is Sebastian J. Cricket en David Bradley (Harry Potter-franchise, Game of Thrones) is Geppetto. De cast bestaat verder uit Oscar-winnaar Tilda Swinton, Oscar-winnaar Christoph Waltz, Finn Wolfhard, Cate Blanchett, John Turturro, Ron Perlman, Tim Blake Nelson en Burn Gorman.

Pinocchio wordt geproduceerd door Guillermo del Toro, Lisa Henson van The Jim Henson Company, Alex Bulkley van ShadowMachine, Corey Campodonico, en Gary Ungar van Exile Entertainment. Het is een coproductie van Blanca Lista van The Jim Henson Company en Gris Grimly. Verder werken aan deze film productiesupervisor Melanie Coombs, co-production designers Guy Davis en Curt Enderle, animatiesupervisor Brian Hansen, poppensupervisor Georgina Hayns, cameraregisseur Frank Passingham, artdirector Rob DeSue en filmmonteur Ken Schretzmann.

De film is een levenslang droomproject van del Toro en wordt zowel in de bioscoop als op Netflix uitgebracht. Guillermo del Toro’s Pinocchio zal vanaf november 2022 gelimiteerd in bioscopen te zien zijn, en vanaf december 2022 op Netflix.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter