Acteur en stand-upcomedian Norm Macdonald overleden

Stand-upcomedian en acteur Norm Macdonald is onlangs overleden, zo meldt website NPR. Macdonald bleek al 9 jaar aan kanker te lijden. Hij is 61 jaar geworden.

Norm Macdonald begon zijn carrière als stand-upcomedian. In het begin trad hij vaak in comedyclubs te Ottawa. In 1987 nam Macdonald deel aan comedyfestival Just for Laughs. Hij mocht in mei 1990 een optreden doen voor The Late Show with David Letterman. Tevens was hij in 2015 de laatste comedian die mocht optreden tijdens het praatprogramma. In de jaren 90 schreef hij ook mee aan The Dennis Miller Show (1992) en sitcom Roseanne (1992–1993).

In 1993 mocht Macdonald zich aansluiten bij het team van het populaire Amerikaanse sketchprogramma Saturday Night Live (SNL). Hij voegde zich zo in het rijtje van onder meer Will Ferrell, Adam Sandler, Chris Farley, Molly Shannon en David Spade. Tijdens het programma parodieerde Macdonald beroemdheden als Larry King, David Letterman, Burt Reynolds en regisseur Quentin Tarantino. Hij werd vanaf 1994 ook presentator van een rubriek getiteld Weekend Update. Hierin las hij op een komische wijze het nieuws voor en spotte hij met de actualiteit.

Norm Macdonald als acteur

Vanaf 1995 begon Macdonald ook met acteren. Hij begon met de komedie Billy Madison, waarin de hoofdrol door zijn Saturday Night Live-collega Adam Sandler gespeeld werd. Vervolgens had hij in 1996 een kleine bijrol in de biografische film The People vs. Larry Flynt.

In 1998 speelde Macdonald de hoofdrol in komedie Dirty Work, welke hij zelf geschreven had. Hieraan werkte bekende collega’s als Sandler, en Chris Farley mee.

Later vertolkte Macdonald voornamelijk bijrollen. Zo verzorgde hij de stem van hond Lucky in de komische Dr. Dolittle-filmreeks. In 1999 speelde hij komiek Michael Richards voor een Andy Kaufman-biopic genaamd Man on the Moon. Macdonald was ook nog een paar keer samen te zien met Adam Sandler, in onder meer Funny People en Grown Ups.

R.I.P. Norm Macdonald (1959 – 2021)VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter