Alan Menken bevestigt nieuwe muziek voor live-action The Little Mermaid

Disney‘s live-action adaptatie van The Little Mermaid zou maandag in productie gaan. Helaas stopte de COVID-19-uitbraak de productie. Toch kwam er nog nieuws over het project. Zo bevestigde filmcomponist Alan Menken (Beauty and the Beast, Aladdin) tijdens een livestream op YouTube dat hij en Lin-Manuel Miranda (Hamilton) de opname voor alle nummers hebben voltooid, waaronder vier gloednieuwe nummers speciaal voor de remake.

Disney hoopt de opnames deze zomer weer te starten, maar dat is afhankelijk van het huidige gevecht met het coronavirus. The Little Mermaid was niet de enige film die door het virus zijn beïnvloed, zo zijn Peter Pan & Wendy, Shrunk en Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings in de wacht gezet.

The Little Mermaid heeft een hoofdrol voor Halle Bailey als Ariel. De rol van prins Eric wordt gespeeld door Jonah Hauer-King. Daarnaast zijn er rollen voor Jacob Tremblay (Wonder, Doctor Sleep, Good Boys) als Botje, Daveed Diggs (Hamilton, Blindspotting) als Sebastian de krab en Awkwafina (Crazy Rich Asians, Jumanji: The Next Level, The Dark Crystal: Age of Resistance) als Scuttle. Melissa McCarthy moet de rol van Ursula gaan spelen en Javier Bardem de rol van Koning Triton.

Robb Marshall zal de adaptatie van de animatiefilm uit 1989 regisseren. Geen onbekende voor musicals of Disney, aangezien Marshall was genomineerd voor een Academy Award voor beste regisseur voor zijn speelfilmdebuut Chicago. Sindsdien heeft hij Memoirs of a Geisha en Nine geregisseerd. Marshall heeft ook zijn laatste drie films gemaakt bij Disney, waaronder Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, Into the Woods en Mary Poppins Returns.

De film heeft tot doel om hedendaagse en meeslepende casting-keuzes te maken, terwijl deze nog steeds eer betuigt aan het origineel. David Magee schreef het script voor de nieuwe film. De originele nummers, waaronder ‘Under the Sea’, ‘Poor Unfortunate Souls’, ‘Part of Your World’ worden opgenomen, evenals nieuwe liedjes van Alan Menken en Lin-Manuel Miranda. Miranda, Marshall, Marc Platt en John DeLuca produceren.