Alan Menken componeert nieuwe muziek voor de Disney+ Beauty and the Beast prequel serie

Alan Menken heeft al meer dan 30 jaar een werkrelatie met Disney. Na het ontwikkelen van muziek voor de originele Beauty and the Beast met Howard Ashman en voor de remake uit 2017 met Tim Rice, heeft hij in een video onthuld dat hij de muziek zal componeren voor de aankomende Disney+ Beauty and the Beast prequel serie over Gaston en LeFou. Het gesprek met Menken, waarin hij ook onthult dat hij momenteel werkt aan muziek voor Disenchanted, is hieronder te zien (Via Slash Film). Menken zei:

“I have a sequel to Beaut–a PREQUEL–sorry a prequel. The story before. For Beauty and the Beast. That’s going to be on Disney Plus.” 

In de serie ligt de focus op Gaston (Luke Evans) en LeFou (Josh Gad). De serie wordt geschreven door Once Upon a Time bedenkers Eddy Kitsis en Adam Horowitz en zal zes afleveringen tellen. Het project bevindt zich momenteel in een vroeg stadium en er zijn nog geen andere rollen gecast.

De Beauty and the Beast prequel serie is de tweede verlenging van een live-action Disney remake voor de streaming service. Zo wordt er ook gewerkt aan een spin-off welke gaat over Billy Magnussen’s Prince Anders uit Aladdin.

De in 2017 uitgebrachte live-action Beauty and the Beast heeft bij de wereldwijde kassa meer dan $1 miljard opgebracht. De film werd geregisseerd door Bill CondonEmma Watson en Dan Stevens zijn respectievelijk te zien als Belle en het Beest. Daarnaast speelt Luke Evans Gaston en Josh Gad Lefou. Emma Thompson speelt Mrs. Potts en Kevin Kline Belle’s vader, Maurice. Ewan McGregor zien we als Lumiere, Ian McKellen speelt Cogsworth, Stanley Tucci zal te zien zijn als Cadenza de piano, Gugu Mbatha-Raw als Plumette, Nathan Mack als Chip en Audra McDonald als Garderobe.