Alan Taylor regisseert The Sopranos prequel film

TheWrap meldt dat Alan Taylor zal terugkeren naar de wereld van The Sopranos en de prequel The Many Saints of Newark zal gaan regisseren. Warner Bros.’ New Line Cinema ontwikkelt het project dat zich afspeelt in de jaren ’60, samen met de bedenker van de serie David Chasel.

Chase en Lawrence Konner hebben het scenario geschreven. De film speelt zich af in het tijdperk van de Newark-rellen in de jaren zestig, waaronder de botsing tussen Afrikaanse Amerikaanse en Italiaanse Amerika-gemeenschappen. Sommige personages uit de serie verschijnen in de film, maar welke is nog niet zeker.

Taylor begon zijn carrière met televisie en regisseerde negen afleveringen van The Sopranos. Hij won een Emmy-award voor zijn regie van aflevering 6.18. Sindsdien werkt hij aan andere primetime-drama’s zoals Mad Men en Game of Thrones, en maakte hij zijn speelfilmdebuut met Thor: The Dark World en vervolgens Teminator Genisys.

The Sopranos was oorspronkelijk van 1999 tot 2007 te zien op HBO en werd al snel de gouden standaard voor seriële televisie. De serie won 21 Primetime Emmy Awards door de jaren en kenmerkte een met sterren bezaaide cast bestaande uit James Gandolfini, Edie Falco, Lorraine Bracco, Steven Van Zandt, Michael Imperioli, Dominic Chianese, Steve Schirripa, Vincent Pastore, Jamie-Lynn Sigler en talloze anderen.