Alexandra Daddario in CBS All Access’ Why Women Kill

Deadline meldt dat Alexandra Daddario (San Andreas) gecast is in de rol van Jade in Marc Cherry’s (Desperate Housewives) dark comedy dramaserie Why Women Kill voor CBS All Access. De serie beschrijft de levens van drie vrouwen die in drie verschillende decennia leven – een huisvrouw in de jaren ’60, een socialite in de jaren ’80 en een advocaat in 2018 – die elk met ontrouw in hun huwelijk te maken hebben. De serie zal onderzoeken hoe de rollen van vrouwen zijn veranderd, maar hoe hun reactie op verraad niet hetzelfde is.

Daddario’s Jade zal een van de personages zijn in 2018. Ze wordt omschreven als de mooie en lieve lesbische minnaar van Taylor. Haar karakterbeschrijving luidt:

“Jade is extremely grateful to Taylor and Eli (Reid Scott) for letting her stay with them after being stalked by a dangerous ex. A neat freak who cleans compulsively, she impresses Eli who is thrilled to have his slacks and shirts ironed and the house kept in immaculate order. But neither Taylor nor Eli suspect that Jade may be a little crazy.”

Daddario is vooral bekend voor de rol van Annabeth Chase in Percy Jackson, samen met Logan Lerman en Brandon T. Jackson. Haar andere filmcredits zijn Baywatch uit 2017, de rampenfilm San Andreas, Texas Chainsaw 3D en de Netflix’s rom-com When We First Met. Ze had ook een aantal gastrollen in series als White Collar, Parenthood, True Detective, New Girl en American Horror Story: Hotel.

De serie heeft rollen voor Emmy Award-genomineerde actrice Lucy Liu (Elementary) als Simone en Ginnifer Goodwin (Once Upon a Time) als Beth Ann, Reid Scott (Veep) als Eli en Sam Jaeger (Parenthood) als Rob.

De serie is gemaakt door Emmy-genomineerde Marc Cherry, die naast Brian Brian en Francie Calfo van Imagine ook als uitvoerend producent zal dienen. Michael Hanel en Mindy Schultheis van Acme Productions zullen ook samen produceren met Marc Webb, die ook regisseert.