Alle seizoenen Downton Abbey vanaf 15 augustus op Netflix

Alle seizoenen van de serie Downton Abbey zijn vanaf 15 augustus weer te zien op Netflix. De serie liep tussen 2010 en 2015. Daarna was de serie al eens te zien op Netflix, totdat de rechten verliepen en Amazon Prime Video ermee vandoor ging. Inmiddels heeft Netflix de rechten teruggekocht.

Downton Abbey is één van best gewaardeerde kostuumdrama’s ooit. De serie behandelt standsverschillen in de periode 1912-1925 in een groot Engels landhuis, en werd bedacht en voornamelijk geschreven door acteur en schrijver Julian Fellowes.

Downton Abbey op Netflix

Downton Abbey speelt zich af in het fictieve Downton Abbey, hier staat het huis van de graaf van Grantham, in het begin van de regeerperiode van Koning George V, gedurende de twee jaar voorafgaand aan de Grote Oorlog en te beginnen met nieuws van het zinken van de Titanic, een gebeurtenis die triggers veel van de verhaallijn. Het volgt het leven van de aristocratische familie Crawley en hun personeelsleden.

Het kostuumdrama Downton Abbey is bedacht en geschreven door Oscar winnaar Julian Fellowes (Gosford Park, The Young Victoria). De reeks is afkomstig van de zender ITV en ging in première op 26 september 2010. In 2015 is het zesde en laatste seizoen van de serie uitgezonden.

De succesvolle reeks werd bekroond met o.a. drie Golden Globe Awards en vijftien Emmy Awards. In totaal werd de serie 69 keer genomineerd voor een Emmy Award. De eerste bioscoopfilm werd geschreven door bedenker van Downton Abbey, Oscarwinnaar Julian Fellowes (Gosford Park, The Young Victoria) en geregisseerd door Michael Engler (Downton Abbey). Downton Abbey 2 werd onlangs uitgesteld van 22 december 2021 tot 17 maart 2022.

De hoofdcast bestaat uit namen Maggie Smith, Michelle Dockery, Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Elizabeth McGovern, Jessica Brown Findlay, Jim Carter, Brendan Coyle, Siobhan Finneran, Joanne Froggatt, Phyllis Logan, Thomas Howes, Rob James-Collier, Rose Leslie, Sophie McShera, Lesley Nicol, Dan Stevens, Penelope Wilton, Amy Nuttall, Kevin Doyle, Allen Leech, Matt Milne, Ed Speleers, Lily James, David Robb, Cara Theobold, Raquel Cassidy, Tom Cullen, Julian Ovenden, Michael Fox, Matthew Goode, Harry Hadden-Paton.

De serie heeft vroeger al eens op Netflix gestaan, maar is daarna van de streamingdienst verdwenen. Nu keren alle afleveringen van Downton Abbey vanaf 15 augustus terug op Netflix.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter