Alle seizoenen Downton Abbey vanaf 25 juli op HBO Max

Alle seizoenen van de serie Downton Abbey zijn vanaf 25 juli 2022 te zien op HBO Max. Het gaat daarbij om alle zes de seizoenen, goed voor in totaal 52 afleveringen. De serie liep tussen 2010 en 2015. Daarna was de serie te zien op Netflix enAmazon Prime Video. Nu is de serie ook nog steeds terug te kijken op NPO Plus.

Downton Abbey is één van best gewaardeerde kostuumdrama’s ooit. De serie behandelt standsverschillen in de periode 1912-1925 in een groot Engels landhuis, en werd bedacht en voornamelijk geschreven door acteur en schrijver Julian Fellowes.

Downton Abbey op HBO Max

Downton Abbey speelt zich af in het fictieve Downton Abbey, hier staat het huis van de graaf van Grantham, in het begin van de regeerperiode van Koning George V, gedurende de twee jaar voorafgaand aan de Grote Oorlog en te beginnen met nieuws van het zinken van de Titanic, een gebeurtenis die triggers veel van de verhaallijn. Het volgt het leven van de aristocratische familie Crawley en hun personeelsleden.

Het kostuumdrama Downton Abbey is bedacht en geschreven door Oscar winnaar Julian Fellowes (Gosford Park, The Young Victoria). De reeks is afkomstig van de zender ITV en ging in première op 26 september 2010. In 2015 is het zesde en laatste seizoen van de serie uitgezonden. Downton Abbey kreeg enkele jaren na de laatste aflevering ook een vervolg in de vorm van een bioscoopfilm. Eerder dit jaar verscheen de tweede film Downton Abbey: A New Era in de bioscoop.

De hoofdcast bestaat uit namen Maggie Smith, Michelle Dockery, Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Elizabeth McGovern, Jessica Brown Findlay, Jim Carter, Brendan Coyle, Siobhan Finneran, Joanne Froggatt, Phyllis Logan, Thomas Howes, Rob James-Collier, Rose Leslie, Sophie McShera, Lesley Nicol, Dan Stevens, Penelope Wilton, Amy Nuttall, Kevin Doyle, Allen Leech, Matt Milne, Ed Speleers, Lily James, David Robb, Cara Theobold, Raquel Cassidy, Tom Cullen, Julian Ovenden, Michael Fox, Matthew Goode, Harry Hadden-Paton.

De serie stond eerder op Netflix. Nu verschijnen alle afleveringen van Downton Abbey vanaf 25 juli op HBO Max.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter