Alle seizoenen van Luther met Idris Elba vanaf 18 juli op HBO Max

De serie Luther met Idris Elba verschijnt vanaf 18 juli 2022 op HBO Max. Het gaat daarbij om alle vijf de seizoenen, bestaande uit 20 afleveringen. De psychologische thriller was eerder nog te zien bij Netflix. Bekijk hieronder een trailer.

Luther op HBO Max

Luther is een Britse psychologische politieserie met in de hoofdrol Idris Elba als Detective Chief Inspector John Luther. Hij beschikt over een zeldzaam scherp inzicht in de gedachtewereld van levensgevaarlijke criminelen. Luther heeft een gekwelde geest en probeert zijn privéleven op de rails te houden terwijl hij moet omgaan met de psychologische factoren die misdaden met zich meebrengen.

Een eerste reeks van zes afleveringen werd uitgezonden op BBC One vanaf 4 mei tot 8 juni 2010. De tweede en derde serie van elk vier afleveringen waren te zien op BBC One in respectievelijk 2011 en 2013. De vierde serie van twee afleveringen werd uitgezonden op 15 en 22 december 2015 en de vijfde van vier afleveringen van 1 t/m 4 januari 2019. Een zesde seizoen van Luther is niet uitgesloten, maar op dit moment wordt er door maker Neil Cross (Hard Sun) gewerkt aan een film bij Netflix.

De hoofdrollen worden gespeeld door Idris Elba, Ruth Wilson, Steven Mackintosh, Indira Varma, Paul McGann, Saskia Reeves, Warren Brown, Dermot Crowley.

Luther verschijnt 18 juli 2022 op HBO Max.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter