Amazon Prime Video werkt aan God of War serie

Sony is momenteel in gesprek met Amazon om een serie te ontwikkelen op basis van de PlayStation-franchise God of War. De franchise, die in 2005 voor het eerst op PlayStation 2 begon, heeft talloze sequels gekregen, waarvan de meest opvallende de reboot van 2018 was die simpelweg God of War heette. Nu er in 2022 een nieuw vervolg op komst is met de titel God of War Ragnarok, lijkt het erop dat Sony nu andere opties onderzoekt om het bereik van de franchise uit te breiden.

God of War serie

Volgens Deadline onderhandelt Sony momenteel met Amazon om een God of War serie naar Prime Video te brengen. De serie zal live-action van aard zijn en zal vermoedelijk worden aangestuurd door The Expanse-makers Mark Fergus en Hawk Ostby. Bovendien zou Rafe Judkins, die momenteel aan het roer staat van The Wheel of Time voor Prime Video, ook aan het project verbonden zijn. Het is de moeite waard om te benadrukken dat de serie zich nog steeds alleen in de onderhandelingsfase bevindt, maar degenen binnen Amazon doen er alles aan om de rechten voor deze adaptatie veilig te stellen.

Als het allemaal doorgaat, is dit weer een op fantasie gebaseerde serie voor Prime Video en een andere videogame. Hoofd van Amazon Studios Jennifer Salke verklaarde dat Amazon het fantasy-genre zou blijven verkennen, zoals blijkt uit het recordbrekende The Wheel of Time en de aankomende The Lord of the Rings-serie. Het platform komt ook met een Fallout-serie en werkt aan een deal voor een Mass Effect-serie.

Van alle franchises die PlayStation momenteel bezit, is God of War ook het meest logisch om een serie te worden. De God of War-game uit 2018 was niet alleen een van de meest geprezen titels aller tijden, maar is sindsdien de bestverkochte first-party release van PlayStation ooit geworden.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter