Amazon Studios kondigt The Expanse seizoen 6 aan

Amazon Prime Video kondigde vandaag The Expanse seizoen 6 aan. Dit is tevens het laatste seizoen. De serie is gebaseerd op de best-selling boeken van James S.A. Corey’s. De aankondiging van het nieuwe seizoen wordt gedaan, voordat het vijfde seizoen verschijnt. Het vijfde seizoen is vanaf 16 december wereldwijd beschikbaar op Amazon Prime Video. Hieronder kun je alvast de trailer bekijken.

The Expanse seizoen 6

Andrew Kosove en Broderick Johnson, Co-CEO’s en Co-Founders van Alcon Television Group & uitvoerende producenten van The Expanse zeggen:

“Vanaf het moment dat we ons geëngageerd hebben om deze serie, tot aan het laatste seizoen te maken, hebben we hard gewerkt om de visie van de schrijvers te realiseren. Wij zijn er trots op dat we een van de meest veelzijdige casts ooit hebben en dat we een platform kunnen bieden aan verhalen die er echt toe doen. Dank aan Daniel Abraham en Ty Franck, de schrijvers van zowel de boeken als de serie. Ook dank aan Naren Shankar, de showrunner en uitvoerend producent van de serie, het blijft een eer en voorrecht om samen te werken. We willen ook Amazon bedanken voor hun voortdurende steun om ons te helpen dit verhaal te vertellen en The Expanse naar een wereldwijd publiek te brengen”.

Naren Shankar, uitvoerend producent en showrunner van The Expanse, zei:

“De toewijding van iedereen die meewerkt aan The Expanse is ongelofelijk. Onze fans zijn geweldig en we kunnen niet wachten om aan de slag te gaan met seizoen zes!”

Vernon Sanders, Co-Head of Television, Amazon Studios, zei:

“We willen Naren, Andrew, Broderick, iedereen bij Alcon en de volledige cast en het team van The Expanse bedanken voor hun harde werk en de liefde die ze de afgelopen seizoenen in de serie hebben gestoken. We zijn erg blij dat we de trouwe fans van The Expanse de veelbelovende afsluiting van de serie kunnen geven die ze verdienen. We weten dat ze het geweldig zullen vinden hoe seizoen vijf en zes zich gaan ontwikkelen.”

The Expanse is gebaseerd op de populaire sciencefictionromans van James S. A. Corey en is mede gecreëerd en geschreven door Academy Award-genomineerden Mark Fergus en Hawk Ostby (Children of Men).

Seizoen vijf gaat verder terwijl massa’s mensen het zonnestelsel verlaten op zoek naar nieuwe rijkdom en werelden buiten de alien Ring. Voor de crew van de Rocinante en de leiders van de Inner Planets en de Belt, mengen het verleden en het heden zich, waardoor er persoonlijke uitdagingen ontstaan, die verre gevolgen hebben voor het zonnestelsel. Amos (Wes Chatham) keert terug naar aarde om zijn verleden en erfenis die hij heeft achtergelaten te confronteren. Naomi (Dominique Tipper) reikt uit naar haar verloren zoon in een laatste kans om hem te redden van zijn vaders slechte invloed. Bobbie (Frankie Adams) en Alex (Cas Anvar) confronteren het ineenstorten van Mars als ze een schimmige groep volgen die banden heeft met terroristen en criminelen. Holden (Steven Strait) worstelt met consequenties van zijn eigen verleden met de Protomolecule, de aliens die het gemaakt hebben, en het mysterie dat ze doodde.

De serie ontvouwt zich 200 jaar in de toekomst over een gekoloniseerd sterrenstelsel, wanneer twee vreemdelingen onbewust in een enorme samenzwering worden meegesleurd. Het is gebaseerd op de bestverkopende boekenreeks van de New York Times door Daniel Abraham en Ty Franck (onder de pseudoniem James S. A. Corey).

Hoofdrollen zijn er voor Steven Strait, Shohreh Aghdashloo, Dominique Tipper, Cas Anvar, Wes Chatham en Frankie Adams. Rosa Gilmore (The Handmaid’s Tale), Keon Alexander (Tyrant), Jess Salgueiro (Mouthpiece) en Burn Gorman (Pacific Rim) voegen zich dit seizoen bij de cast.

Mark Fergus en Hawk Ostby (Children of Men, Iron Man) dienen als uitvoerende producenten naast showrunner Naren Shankar (Almost Human, Grimm).

Het langverwachte vijfde seizoen van The Expanse begint op 16 december 2020 met drie afleveringen. Wekelijks komt er een nieuwe aflevering beschikbaar, tot en met 3 februari 2021.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter