Amazon The Lord Of The Rings tv-serie volgt jonge Aragorn

We hebben nu allemaal wel gehoord dat Amazon plannen heeft voor een The Lord of the Rings tv-serie. Eerder werd gesuggereerd dat Peter Jackson betrokken zou kunnen zijn en dat de serie $1 miljard zou gaan kosten. De serie krijgt steeds meer vorm en volgens het laatste gerucht moet het eerste seizoen zich gaat richten op een jonge Aragorn, in de films gespeeld door Viggo Mortensen. Dit meldt TheOneRing.net.

In de boeken van schrijver J.R.R. Tolkien wordt duidelijk dat Aragorn een wees is nadat zijn vader koning Arathorn overlijdt. Hij weet lange tijd niet dat hij recht heeft op de troon van Isildur en wordt grootgebracht door elven. Hierdoor spreekt hij de elftentaal en trouwt hij met de dochter van elfenkoning Elrond. Hoewel het personage 80 jaar oud was, leek hij niet ouder dan 40 jaar. Dit komt natuurlijk door de speciale afstamming van Aragorn die mensen uit zijn ras een veel langer leven schenkt dan een normaal mens.

Overigens hoeven we Mortensen zelf niet terug te verwachten, aangezien geen van de oorspronkelijke cast een rol zal hebben in de serie. Ook de bekende muziek uit de films van Howard Shore zal niet te horen zijn.