Amazon werkt aan nieuwe serie Hanna

De door Joe Wright geregisseerde film Hanna wordt een serie van Amazon Studios, dit meldt THR. De Focus Features film werd mede geschreven door David Farr (The Night Manager) en hij zal tevens het script van de serie voor zijn rekening nemen. Wright zelf is voor zover bekend niet bij de reeks betrokken.

Hanna serie

De gelijknamige film die verscheen in het jaar 2011 en had hoofdrollen voor Saoirse Ronan, Eric Bana, Cate Blanchett en Tom Hollander.

De 16-jarige Hanna (Saoirse Ronan) is een unieke tiener. Ze heeft de kracht, de hersens en het uithoudingsvermogen van een soldaat. Dat heeft ze van haar vader (Eric Bana), een voormalig CIA-agent, die haar in Finland opgevoed en getraind heeft als perfecte huurmoordenaar. Als ze door haar vader er op uit gestuurd wordt voor een missie door heel Europa, vindt er een scherpe verandering in haar jonge bestaan plaats. Wanneer ze achterna gezeten wordt door de agenten van een meedogenloze spion (Cate Blanchett) en haar ultieme doelwit nadert, wordt Hanna geconfronteerd met een aantal openbaringen die haar doen twijfelen over haar bestaan en menselijkheid.

Marty Adelstein en Becky Clements zijn aangesteld als executive producers van de serie samen met Scott Nemes en JoAnn Alfano van de NBCUniversal International Studios.