Amazon wil filmstudio MGM overnemen voor $9 miljard

Eind vorig jaar kwamen we erachter dat MGM Studios een mogelijke verkoop aan het onderzoeken was. Naast het verkrijgen van een van de oudste studio-namen in Hollywood, zou de koper ook de rechten krijgen op waardevolle titels zoals James Bond, The Hobbit, Rocky / Creed, RoboCop, The Pink Panther, Stargate en The Silence of the Lambs. Nu klinkt het alsof Amazon degene is die MGM in handen krijgt via een $9 miljard deal waarover momenteel wordt onderhandeld.

Volgens Variety is de bedrijfsgigant Amazon al weken in onderhandeling over de deal die hen meer dan 4.000 films en meer dan 17.000 uur aan televisieserie zou opleveren. Naast het toevoegen van dat enorme brok entertainment aan hun streamingbibliotheek, komt het potentieel om het uit te breiden met sequels, remakes of reboots. Woordvoerders van Amazon en MGM wilden niet reageren op de berichten. MGM is momenteel grotendeels in handen van een Amerikaanse investeringsmaatschappij.

Amazon Prime heeft op dit moment meer dan 200 miljoen abonnees wereldwijd. Ongeveer 175 miljoen van die abonnees streamden het afgelopen jaar content via Amazon Prime Video, maar dat is ook een jaar waarin iedereen thuis streamde. Amazon is nogal berucht vanwege het feit dat ze een van de minst indrukwekkende streamingbibliotheken hebben, ondanks het feit dat ze een aantal solide Originals hebben, dus ze hopen waarschijnlijk meer titels te verkrijgen voor huidige en nieuwe abonnees.

Meer recentelijk heeft Amazon geprobeerd het filmaanbod te verbeteren door grote Paramount Pictures-films zoals Coming 2 America met Eddie Murphy, Tom Clancy’s Without Remorse met Michael B. Jordan en The Tomorrow War met Chris Pratt binnen te halen. Bovendien vonden ze vorig jaar ook veel succes met Borat Subsequent Moviefilm. In dit artikel lees je meer over Amazon Prime Video.

Amazon geïnteresseerd in MGM Studios

De studio MGM werd als fusie opgericht in 1924 door Metro Pictures, Goldwyn Pictures en Mayer Pictures. MGM bezit momenteel meer dan 4000 titels en 17.000 uur aan televisieprogramma’s. Dit omvat grote franchises zoals de James Bond-films, The Hobbit, Bill & Ted, Rain Man, Stargate, One Flew Over the Cuckoo’s Nest, Rocky, Creed en meer. Ooit een kroonjuweel van Hollywood, heeft MGM de laatste tijd moeilijke tijden doorgemaakt. In het afgelopen decennium werden de films van de studio door een aantal bedrijven gedistribueerd, nadat het in 2009 bijna failliet was gegaan.  De pandemie heeft de ondergang alleen maar versneld.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter