American Hustle verdient meer dan $200 miljoen

Genomineerd voor meerdere Oscars heeft American Hustle wereldwijd meer dan tweehonderd miljoen dollar opgebracht. Dit lijkt een mijlpaal, maar als je kijkt naar Frozen die meer dan negenhonderd miljoen wereldwijd heeft opgebracht, is tweehonderd niet zo veel.

De meningen over de film zijn verdeeld. Veel critici loven David O. Russell voor zijn film over de jaren zeventig, maar onze Sandro heeft natuurlijk zijn eigen mening. Lees zijn recensie hier.

American Hustle

American Hustle is de nieuwste film van regisseur David O. Russell (Silver Linings Playbook), genomineerd voor 10 Oscars waaronder Beste Film. De film gaat over de befaamde ‘Abscam’ undercoveroperatie van de FBI eind jaren ’70. Briljant oplichter Irving Rosenfeld (Christian Bale) en zijn sexy partner in crime Sydney (Amy Adams) worden door FBI agent DiMaso (Bradley Cooper) in ruil voor strafvermindering gedwongen mee te werken aan bewijsverzameling tegen diverse corrupte politici. Hierdoor raken ze verzeild in een gevaarlijk spel tussen diverse machtige partijen, waaronder belangrijke kopstukken van de lokale Maffia, en sleuren hierbij niet alleen goedhartige burgemeester Polito (Jeremy Renner) maar ook Irving’s onevenwichtige vrouw Rosalyn (Jennifer Lawrence) mee in een wereld van dominantie, wraak en overleven.

In American Hustle zijn er rollen voor Christian Bale, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Amy Adams, Robert DeNiro, Jack Huston, Jeremy Renner, Louis C.K. en Michael Peña.

De film is geregisseerd door David O. Russell (Silver Linings Playbook) op basis van een scenario door Eric Warren Singer en Russell.