Amerikaans bioscooppubliek van Coco baalt van korte Frozen-film

De animatiefilm Coco van Pixar draait ondertussen ook in de Nederlandse bioscopen en voorafgaand aan de film wordt de korte animatie Olaf’s Frozen Adventure vertoond. Dit valt bij heel veel mensen niet in de smaak! De korte animatiefilm van Walt Disney is een spin-off van de kaskraker Frozen uit 2013 van Chris Buck en Jennifer Lee. Uit een recente Twitterpoll bleek dat een overweldigend deel van het publiek erg negatief was over Olaf’s Frozen Adventure. Dat komt vooral omdat het eigenlijk niet om een kortfilm gaat, maar om een kerstspecial van maar liefst 21 minuten.

Het verhaal speelt zich af in de eerste winter nadat de poorten van Arendelle voor iedereen werden geopend. Omdat ze zo lang afgezonderd leefden, kennen Anna en Elsa de kerstgebruiken niet. Uit liefde voor de twee zusjes gaat de opgewekte sneeuwman Olaf met rendier Sven op zoek naar de gepaste tradities. Daarbij belandt hij in de uithoeken van het koninkrijk.

De 21 minuten durende film wordt geregisseerd door Kevin Deters en Stevie Wermers. Het duo stond eerder aan het hoofd van de korte tekenfilms How to Hook Up Your Home Theater en The Ballad of Nessie. Olaf’s Frozen Adventure zal vier nieuwe liedjes bevatten van het nieuwe songwritersduo Kate Anderson en Elyssa Samsel. De stemmencast bevat weer namen als Josh Gad, Kristen Bell, Idina Menzel en Jonathan Groff.