Amerikaanse talkshowhost Larry King overleden

De Amerikaanse presentator Larry King is op 87-jarige leeftijd overleden. Dit meldt de nieuwszender CNN via het Twitter-kanaal van King. De doodsoorzaak is niet bekendgemaakt. Eerder deze maand werd King opgenomen in het ziekenhuis, nadat hij besmet was geraakt met het coronavirus. Hij overleed in een ziekenhuis in Los Angeles.

King is vooral bekend als de presentator van het televisieprogramma Larry King Live, het langstlopende programma ooit bij nieuwszender CNN. King presenteerde de talkshow van 1985 tot 2010. In de verklaring valt te lezen:

“For 63 years and across the platforms of radio, television and digital media, Larry’s many thousands of interviews, awards and global acclaim stand as a testament to his unique and lasting talent as a broadcaster.”

King was ook regelmatig te zien in films en series als nieuwslezer of talkshowhost. Opvallende optredens had King in films als Ghostbusters uit 1984 en The Long Kiss Goodnight uit 1996. Tevens sprak hij meerdere animatiefilms in en was hij te zien in tv-series als American Crime Story, Law & Order, Frasier en The Simpsons.

Larry King overleden

Geboren als Lawrence Harvey Zeiger op 19 november 1933 in Brooklyn als zoon van orthodox-joodse immigrantenouders – zijn vader Aaron, een restauranteigenaar, kwam uit Oostenrijk en zijn moeder Jennie, een kledingarbeider, uit Litouwen. Hij droomde van een carrière op de radio en kreeg zijn doorbraak als ochtend-dj in Miami Beach, Florida in 1957. In 1978 breidde hij zich uit naar de nationale omroep, waar hij een toegewijd publiek cultiveerde met interviews. CNN gaf King in 1985 een primetime-show, die hij presenteerde tot 2010, toen hij omstreden werd vervangen door de Britse tv-persoonlijkheid Piers Morgan.

King bleef specials voor het netwerk hosten tot 2012, tot hij CNN verliet om de ​​productie-onderneming Ora TV, op te zetten met de Mexicaanse miljardair Carlos Slim. King kreeg de afgelopen jaren kritiek op zijn werk bij RT (voorheen Russia Today), een Russische staatsomroep die in 2013 zijn politieke en talkshowprogramma’s oppakte.

R.I.P. Larry King 1933 – 2021VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter