Amy Adams rol in Dear Evan Hansen musical adaptatie

De cast voor Universal Pictures’ aanstaande adaptatie van Dear Evan Hansen blijft groeien nu zesvoudig Oscar- en tweevoudig Emmy-genomineerde Amy Adams (Sharp Objects) zich bij de cast geeft gevoegd. Ze zal te zien zijn naast Amandla Stenberg en Kaitlyn Dever. Dit meldt Deadline.

Stenberg speelt Alana, een middelbare scholier wiens opgewekte façade en sociale media-kennis een diepere eenzaamheid en isolatie verbergen en ervoor kiest om op de dood van een klasgenoot te reageren door een ‘movement’ aan te wakkeren. De rol van Alana wordt opnieuw bedacht en uitgebreid voor de verfilming. Stenberg zal ook samenwerken met het Academy Award-winnende duo Benj Pasek en Justin Paul, die de muziek componeerden en de liedteksten schreven voor de Broadway-productie, om een ​​nieuw origineel lied te componeren voor de film.

Dever zal de hoofdrol spelen als Zoe, die begint te daten met het titulaire personage nadat hij een relatie met haar familie is aangegaan, terwijl Adams de hoofdrol zal spelen als Cynthia Murphy, de moeder van de klasgenoot. Originele hoofdrolspeler Ben Platt zal naar verluidt zijn rol voor de film opnieuw spelen, hoewel bronnen melden dat Universal zijn casting niet kon bevestigen.

Dear Evan Hansen

Dear Evan Hansen vertelt een verhaal over thema’s als zelfmoord bij tieners en geestesziekte. Het volgt een middelbare scholier die geplaagd wordt door sociale angst en verzint uiteindelijk een verhaal om vriendschap te sluiten met de familie van een klasgenoot van hem die zelfmoord heeft gepleegd.

De musical won in 2017 meerdere Tony Awards, waaronder die voor Beste Musical, Beste Acteur en Beste Actrice voor de sterren Ben Platt en Rachel Bay Jones. Marc Platt en Adam Siegel zullen produceren via Marc Platt Productions, terwijl van Pasek en Paul wordt verwacht dat ze uitvoerende producenten zijn. Steven Levenson, auteur van Dear Evan Hansen, en won ook een Tony voor het beste boek van een musical, zal het script schrijven.

Pasek en Paul wonnen eerder een Oscar voor Beste Song voor ‘City of Stars’ van Damien Chazelle’s La La Land. Ze waren ook genomineerd voor Best Original Song voor “This is Me” van The Greatest Showman.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter