Anchorman 2: The Legend Continues niet in Nederlandse bioscopen

Distributeur Universal Pictures International heeft aan ons laten weten dat Anchorman 2: The Legend Continues niet zal verschijnen in de Nederlandse bioscopen. De reden hiervoor is tegenvallende resultaten in Europa. Voorganger Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004) verscheen ook al niet in de Nederlandse bioscopen. Internationaal doet de film het alleraardigst en heeft tot nu toe een opbrengst van $166 miljoen, waarvan $124,4 miljoen afkomstig uit de VS.

Nu de jaren ’70 achter hen ligt, kruipt de topverslaggever van San Diego, Ron Burgundy, terug achter de newsdesk samen met zijn vrouw en collega Veronica Corningstone. Samen met weerman Tamland, de verslaggever op locatie Brian Fantana en sportverslaggever Champ Kind, hebben ze het wederom moeilijk om stijlvol te blijven terwijl ze snel bekendheid verwerven bij de 24-uurs nieuwszender van New York.

De film wordt geregisseerd door Adam McKay. Hij schreef tevens het scenario samen met Will Ferrell. De hoofdrollen zijn voor Will Ferrell, Christina ApplegateSteve CarellDavid Koechner en Paul Rudd. Nieuwkomers zijn o.a. Kristin Wiig, James Marsden, Greg KinnearHarrison FordDylan Baker, Meagan Good, Josh Lawson, Vince Vaughn, Luke Wilson en Nicole Kidman 

UPDATE:
Gister liet distributeur Universal Pictures International nog weten dat Anchorman 2: The Legend Continues niet te zien zal zijn in de Nederlandse bioscopen. Vandaag schijnt Pathé bericht te hebben ontvangen dat het alsnog mogelijk is dat Anchorman 2 te zien zal zijn in Nederland. Wanneer dit precies zou zijn is nog niet bekend. We houden jullie op de hoogte!