Andrew Garfield hoofdrol in Lin-Manuel Miranda’s Tick, Tick…Boom! film voor Netflix

Na alle geruchten is Andrew Garfield nu officieel gecast in Netflix’s adaptatie van Jonathan Larson‘s (Rent) off-Broadway musical Tick, Tick…Boom! Dit meldt Deadline. Andrew Garfield speelt Jon, de rol geïnspireerd door Larson, in de film die wordt geregisseerd door Lin-Manuel Miranda. Hij maakt zijn regiedebuut met de film.

Tick, Tick…Boom! is een grotendeels autobiografisch stuk van Jonathan Larson, met als thema het volgen van dromen en het vechten voor originele ideeën. Het gaat over liefde, ambitie, vallen en weer opstaan. Larson schreef na Tick, Tick…Boom! de Pulitzer-winnende musical Rent. Hij stierf tragisch de nacht vóór Rent’s eerste Off Broadway preview.

De musical speelt zich af in 1990 en vertelt het verhaal van een aspirant-theatercomponist die in de bediening werkt in New York City terwijl hij Superbia schrijft – waarvan hij hoopt dat het de volgende grote Amerikaanse musical wordt en hem eindelijk zijn grote doorbraak geeft. Jon voelt ook druk van zijn vriendin Susan, die het zat is om haar leven in de wacht te zetten voor Jon’s carrièreambities. Ondertussen heeft zijn beste vriend en huisgenoot Michael, zijn creatieve ambities opgegeven voor een goedbetaalde reclamebaan op Madison Avenue en gaat hij verhuizen. Als Jon z’n 30e verjaardag nadert, wordt hij overmand door angst. Jonathan komt terecht in een dertigersdilemma: Waar sta ik nu? Wat heb ik bereikt? Is dit nu alles?

Er is nog niks bekend over de rest van de cast of een productietijdlijn.