Andrew Lincoln stopt na seizoen 9 met The Walking Dead

Collider meldt dat The Walking Dead’s Andrew Lincoln (Rick Grimes) het volgende hoofdpersonage zal zijn dat afscheid neemt van AMC’s dramaserie The Walking Dead tijdens het negende seizoen. Sinds het verschijnen van het bericht hebben Comic Book en TheWrap hun eigen rapporten hierover uitgebracht. Tevens wordt vermeld dat ze hebben gehoord dat AMC “offered substantial compensation” aan Norman Reedus, die fanfavoriet Daryl Dixon speelt, om aan boord te blijven en mogelijk de leiding over te nemen als Lincoln de serie verlaat.

Het nieuws komt na het grote verlies van Chandler Riggs aka Carl Grimes vorig seizoen en volgt het recente nieuws dat actrice Lauren Cohan, die Maggie Rhee speelt, zal terugkeren voor het negende seizoen ondanks dat ze te zien zal zijn in de ABC pilot Whiskey Cavalier. Collider meldt dat Lincoln en Cohan beide vermoedelijk alleen te zien zullen zijn in zes afleveringen in het volgende seizoen.

The Walking Dead is gebaseerd op de comic boek-serie geschreven door Robert Kirkman en uitgegeven door Image Comics. The Walking Dead vertelt het verhaal van de maanden en jaren die volgen op een zombie-apocalyps, en volgt een groep overlevenden, geleid door politie-officier Rick Grimes, die op reis gaat op zoek naar een veilig thuis.

De serie heeft rollen voor Andrew Lincoln, Norman ReedusLauren Cohan, Chandler Riggs, Danai Gurira, Melissa McBride, Lennie James, Alanna Masterson, Josh McDermitt, Christian Serratos, Seth Gilliam, Ross Marquand, Austin Amelio, Tom Payne, Xander Berkeley, Khary Payton en Jeffrey Dean Morgan.