Andrew Lloyd Webber noemt de film Cats “Ridiculous”

Er is veel geschreven over de door Tom Hooper geregisseerde film Cats, de live-action adaptatie van de gelijknamige musical. Van de hele ‘Butthole Cut’-sage tot de eindeloze memes en grappen over de effecten. Gedurende dit alles zijn twee grote namen stil gebleven – Hooper zelf en de Oscar en Tony-winnende componist Andrew Lloyd Webber. Lloyd Webber heeft zich nu eindelijk uitgelaten over de film en keurt deze niet goed, vooral omdat Hooper besloot hem niet te betrekken bij het proces. Tegenover The Sunday Times liet de componist weten geen fan te zijn van de filmversie. Hij zei:

“The problem with the film was that Tom Hooper decided that he didn’t want anybody involved in it who was involved in the original show. The whole thing was ridiculous.”

De enige bijdrage van Lloyd Webber aan de adaptatie was de soundtrack met het nummer ‘Beautiful Ghosts’ dat hij samen met Taylor Swift schreef. Filmstudio Universal verloor naar schatting ruim €96 miljoen door de film.

De film Cats

De cast bestaat uit namen als Jennifer HudsonTaylor SwiftJames CordenIan McKellen, Judi Dench, Idris Elba, Rebel Wilson, Laurie Davidson, Steven McRae, Francesca Hayward, Jason Derulo en Mette Towley.

Onder leiding van drievoudig Tony-winnende choreograaf Andy Blankenbuehler (Hamilton: An American Musical, In the Heights, Bandstand) bevat de film een ​​aantal professionele dansers van heden ten dage, inclusief hiphop dance sensatie Larry en Laurent Bourgeiois (aka Les Twins); voormalig hoofddanseres voor het New York City Ballet en Tony-genomineerde acteur Robbie Fairchild (An American In Paris); voormalig solist van The Royal Ballet Eric Underwood; Mëtte Towley, een lid van Pharrell Williams ‘veelgeprezen dansgroep The Baes; Steven McRae, directeur van The Royal Ballet; en street-, freestyle- en hedendaagse dansers uit Brazilië, Frankrijk, de Filippijnen, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Cats werd geregisseerd door Oscar winnaar Tom Hooper (Les Misérables, The King’s Speech) en geschreven door Lee Hall. Uitvoerend producenten zijn Steven Spielberg, Lloyd Webber en Angela Morrison.

De musical Cats werd door Andrew Lloyd Webber gecomponeerd. Het is gebaseerd op de gedichtenbundel Old Possum’s Book of Practical Cats van T.S. Eliot. Cats werd voor het eerst opgevoerd in 1981. De musical werd geproduceerd door Cameron Mackintosh en Lloyd Webber’s Really Useful Group en geregisseerd door Trevor Nunn. Het is de vierde langstlopende show in Broadway en de geschiedenis van West End, met een direct-to-video-versie van de productie die in 1998 werd uitgebracht.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter