Andy Serkis’ Mowgli verschijnt 7 december op Netflix

Netflix maakt vandaag de releasedatum van de nieuwe film Mowgli bekend en geeft daarbij de eerste beelden en trailer vrij. Het visuele spektakel is vanaf 7 december 2018 beschikbaar op Netflix.

De film vertelt het hartverwarmende avontuur van het weeskind Mowgli (Rohan Chand), die als baby alleen werd achtergelaten in de jungle en is grootgebracht door wolven. Tijdens zijn zoektocht naar de plek waar hij echt thuishoort, liggen grote gevaren op de loer, niet alleen van de tijger Shere Khan, maar ook de nabije aanwezigheid van zijn eigen soort. Mowgli is een live action verfilming van Rudyard Kipling’s boek The Jungle Book, vertaald door een sterke cast, waaronder Christian Bale, Cate Blanchett, Benedict Cumberbatch en Naomi Harris en geregisseerd door motion-capture specialist Andy Serkis. Mowgli is een film met bekende karakters en een geliefd verhaal, in een rauwe, donkere vertelling.

In contrast met de Disney verfilming van The Jungle Book uit zal deze film volgens regisseur Andy Serkis veel trouwer zijn aan het boek, en ook een aanzienlijk donkerdere toon hebben. Terwijl de dieren in de Disney film grotendeels geanimeerd waren zal de film van Serkis veel meer gebruik maken van motion-capture technieken. Serkis speelde eerder al bekende motion-capture rollen in onder anderen The Lord of The Rings trilogie en de Planet of The Apes trilogie. In deze film speelt Andy Serkis de beer Baloo. Naast hem zijn er rollen voor Christian BaleCate BlanchettBenedict CumberbatchNaomie HarrisPeter MullanJack ReynorEddie MarsanTom HollanderMatthew Rhys en Freida PintoRohan Chand speelt de rol van Mowgli.

Mowgli wordt geproduceerd door Steve Kloves die zeven van de Harry Potter films schreef, Jonathan Cavendish en David Barrron, met Nikki Penny als uitvoerend producent. Het scenario is geschreven door de dochter van Kloves, Callie Kloves, gebaseerd op de verhalen van Rudyard Kipling.