Animatiefilm van Lloyd Webber en Rice’s Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat

Rocket Pictures gaat een animatiefilm produceren van Andrew Lloyd Webber (componist) en Tim Rice’s (liedtekstschrijver) Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat.

Elton John’s Rocket Pictures heeft de filmrechten verkregen en gaat de film samen produceren met The Really Useful Group. Rocket Pictures CEO Steve Hamilton Shaw en David Furnish zullen de film produceren. Andrew Lloyd Webber, Tim Rice en Elton John zijn de uitvoerende producenten.

Rocket Pictures is Elton’s film, televisie en theater productie bedrijf dat zich richt op familie en muziek gerelateerde projecten. The Really Useful Group is Andrew Lloyd Webber’s theaterbedrijf, welke onder andere de rechten bezit tot The Phantom of the Opera, Cats, Jesus Christ Superstar, Evita, Sunset Boulevard.

De musical is geïnspireerd op het beroemde verhaal Jozef in het oude Egypte, waarin hij zich ontwikkelt van zijn vaders oogappel tot onderkoning van het land. Jozef wordt door zijn elf jaloerse broers als slaaf verkocht. Uiteindelijk belandt hij in de gevangenis. Daar blijkt dat hij een bijzondere gave heeft: Jozef kan dromen uitleggen. Als de Farao door een nare droom wordt gekweld, legt Jozef hem zijn dromen uit, stelt hem gerust en geeft hem goed advies. Als dank kroont de Farao hem tot onderkoning van Egypte. Dan ziet hij na al die jaren zijn broers weer en stelt hen op de proef.

Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat is gebaseerd op het verhaal van Jozef en zijn broers uit de Bijbel (Genesis 37-47). Het was de eerste grote productie van Rice-Lloyd Webber. Hoewel het succes in eerste instantie bescheiden was, groeide de productie na de latere successen van het stel, Jesus Christ Superstar en Evita, eveneens uit tot een musicalhit die diverse keren in herproductie ging. Van oorsprong bedacht door Lloyd Webber en Rice als schoolmusical, is Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat de meest gespeelde musical ooit. De voorstelling was voor het eerst te zien op Broadway in 1982 en won meerdere Tony Awards en Drama Desk nominaties, waaronder Best Musical en Best Original Score.