Animatieserie Star Wars: Tales of the Jedi aangekondigd

Tijdens Star Wars Celebration 2022 werd aangekondigd dat de serie Star Wars: Tales of the Jedi zes korte animatiefilms worden die draaien om de iconische Star Wars Jedi uit het prequel-tijdperk.

Animatieproducent Dave Filoni bevestigde dat Tales of the Jedi extra avonturen zou bevatten van personages als Ahsoka Tano en Count Dooku. Filoni ging hier verder op in en zei dat er drie afleveringen zouden zijn over Dooku’s val naar de Dark Side en drie over Ahsoka, die haar elk op verschillende momenten in haar leven zouden volgen.

Foto’s van het evenement tonen Count Dooku als een Jedi, evenals een jonge Qui-Gon Jinn, vermoedelijk uit zijn tijd als Dooku’s leerling. Christopher Lee, die Count Dooku tot leven bracht in Attack of the Clones en Revenge of the Sith, is in 2015 is overleden. Corey Burton, die deze Sith speelde in Clone Wars, zal wederom de stem inspreken.

Er werd tevens bevestigd dat Liam Neeson zou terugkeren om Jinn in te spreken. Hij speelde de rol voor het eerst in de film Star Wars: The Phantom Menace uit 1999. Neesons zoon zal de jongere versie van de Jedi Master inspreken.

Star Wars: Tales of the Jedi

De eerste aflevering van de serie werd aan de aanwezigen getoond en was gericht op Ahsoka’s relatie met haar moeder voordat ze een Jedi werd. Filoni zei dat het idee begon als het verhaal van Jedi-meester Plo Koon die Ahsoka vond, maar evolueerde naar een verhaal met een moeder-dochterdynamiek. De moeder van Ahsoka wordt ingesproken door Janina Gavankar, die ook Iden Versio speelde in Star Wars Battlefront II uit 2017.

Momenteel is het niet bekend of Ashley Eckstein, de stem van Ahsoka Tano in Clone Wars en Star Wars Rebels, deze rol opnieuw zal inspreken, of dat Rosario Dawson, die het personage in The Mandalorian speelt, de eer zal hebben om deze Jedi tot leven te brengen.

Kevin Kiner, die de muziek componeerde voor de Clone Wars-serie, Rebels en The Bad Batch, zal de muziek voor Tales of the Jedi componeren.

De serie verschijnt dit najaar uit op Disney Plus.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter