Ansel Elgort hoofdrol in Steven Spielberg’s West Side Story remake

Ansel Elgort is gecast als Tony in Steven Spielberg‘s bewerking van de Broadway-musical West Side Story. Ansel Elgort speelde onlangs in Baby Driver, waarvoor hij een Golden Globe-nominatie ontving, evenals het romantische drama The Fault in Our Stars uit 2014 naast Shailene Woodley.

Pulitzer prijswinnaar en Oscar-genomineerde Tony Kushner schreef het scenario van de remake, die oorspronkelijk werd geschreven door Arthur Laurents en Stephen Sondheim met muziek van Leonard Bernstein. Spielberg, Kevin McCollum en Kristie Macosko Krieger zullen de film voor Fox produceren. De opnames voor West Side Story staan gepland voor zomer 2019.

Larry Kert speelde Tony in de originele Broadway-musical uit 1957, die zes Tony’s won. West Side Story werd geïnspireerd door William Shakespeare’s Romeo en Julia en gaat over de rivaliteit tussen de Jets en de Sharks, twee tienerbendes. Richard Beymer speelde Tony, de grondlegger van de Jets, in de film uit 1961. Die adaptatie was genomineerd voor 11 Academy Awards en won er 10, waaronder beste film en beste regisseur voor Robert Wise en Jerome Robbins.