Anthony Mackie en Yahya Abdul-Mateen II in Black Mirror seizoen 5

Deadline meldt dat Anthony Mackie en Yahya Abdul-Mateen II zijn toegevoegd aan de cast van het aankomende vijfde seizoen van Netflix’s Emmy-winnende sci-fi serie Black Mirror.

Mackie was recentelijk te zien in Avengers: Infinity War, maar speelde ook een hoofdrol in een aantal spraakmakende projecten, waaronder The Hate U Give, Detroit, en kan binnenkort te zien zijn in het tweede seizoen van Altered Carbon. Abdul-Mateen was te zien in de superheldenfilm Aquaman, de Watchmen tv-serie, de Jordan Peele thriller Us en de remake van Candyman.

Black Mirror is gemaakt door Charlie Brooker en is een anthologie serie die gaat over ons collectieve onbehagen met de moderne wereld. Elke aflevering is een scherp, spannend verhaal over thema’s van hedendaagse technoparanoia. Zonder het te betwijfelen, heeft de technologie alle aspecten van ons leven veranderd; in elk huis; op elk bureau; – een plasmascherm; een monitor; een smartphone – een reflectie van een ‘Black Mirror’.

Het vierde seizoen van Black Mirror ging eind 2017 in première op Netflix met zes compleet nieuwe afleveringen. Black Mirror werd voor het eerst uitgezonden op BBC voordat de overstap naar Netflix werd gemaakt. De afleveringen bevatten een hele hoop bekende acteurs, waaronder Daniel Kaluuya (Get Out), Toby Kebbell (Dawn of the Planet of the Apes), Jodie Whittaker (Doctor Who), Hayley Atwell (Marvel’s Agent Carter), Domhnall Gleeson (Star Wars: The Last Jedi), Jon Hamm (Mad Men), Bryce Dallas Howard (Jurassic World) en Letitia Wright (Black Panther). Daarnaast waren er vele opmerkelijke regisseurs achter de camera, waaronder Joe Wright (Darkest Hour), Dan Trachtenberg (10 Cloverfield Lane), John Hillcoat (The Road), Tim Van Patten (Game of Thrones), David Slade (30 Days of Night) en Jodie Foster.