Aretha Franklin staat centraal in derde seizoen Genius

National Geographic heeft aangekondigd dat Suzan-Lori Parks, Pulitzer Prize-winnende toneelschrijver van Topdog / Underdog, uitvoerend producent en showrunner zal worden voor Genius: Aretha Franklin. Dit aankomende seizoen zal de allereerste, definitieve miniserie zijn over het leven van de alom geprezen Queen of Soul, die vorig jaar is overleden.

Fox 21 Television Studios, de studio achter de twee voorgaande bekroonde seizoenen van Genius, zullen ook terugkeren om de volgende afleveringen te produceren. De opnames staan gepland om deze zomer te starten voor een vroege 2020-première op National Geographic.

National Geographic bracht het eerste seizoen van Genius in 2017, met Geoffrey Rush als de briljante wetenschapper Albert Einstein. De serie verdiende 10 Emmy-nominaties, waaronder Outstanding Limited Series, evenals Golden Globe en SAG Award-nominaties voor Rush. Het vervolgseizoen, Genius: Picasso, speelde Antonio Banderas de titulair Spaanse schilder, en matcht veel van het succes van zijn voorganger. Het seizoen verdiende zeven Emmy-nominaties – en twee overwinningen – evenals Golden Globe en SAG Award-nominaties voor Banderas.

De productie bevat veel van de grootste opnames van Franklin en hits uit haar uitgebreide Warner Music-catalogus, waaronder ‘I Never Loved a Man (The Way I Love You)’ ‘Chain of Fools’ en ‘Baby I Love You’. Daarnaast zal de serie Franklin’s uitvoeringen van “I Knew You Were Waiting Me”, “Freeway of Love” en “Sisters Are Doin’ It for Themselves” bevatten.