Ariana Grande & Cynthia Erivo hoofdrollen in Wicked musical film

De hoofdrollen voor de aankomende Wicked filmadaptatie van Universal Pictures zijn gevonden. Popster Ariana Grande en Emmy, Tony en Grammy Award-winnaar Cynthia Erivo zullen te zien zijn in de film. Erivo speelt Elphaba, terwijl Grande de rol van Glinda speelt. De verfilming van het Broadway-stuk wordt geregisseerd door Jon M. Chu (Crazy Rich Asians en In the Heights).

Ariana Grande & Cynthia Erivo

Het verhaal gaat over de belevenissen van twee jonge heksen, Glinda en Elphaba, die respectievelijk de Goede Heks van het Noorden en de Valse Heks van het Westen zullen worden. Het verhaal vormt een ‘prequel’ op L. Frank Baum’s klassieker The Wizard of Oz.

De Wicked film wordt op het scherm gebracht door producer Marc Platt (Into the Woods, Bridge of Spies). De driemaal Tony Award-winnende musical is een adaptatie van de bestseller-roman van Gregory Maguire, “Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West”. Het stuk is geschreven door Winnie Holzman (My So-Called Life) en drievoudig Oscar-winnende componist en tekstschrijver Stephen Schwartz (Godspell, Pippin), die ook samenwerken aan de aanpassing van het scenario.

Wicked wordt geproduceerd op Broadway door Platt, Universal Stage Productions, de Araca Group, Jon B. Platt en David Stone.

De opnames van de film staan momenteel gepland voor zomer 2022.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter