Arielle Kebbel rol in The Bone Collector serie Lincoln

Deadline meldt dat Arielle Kebbel (Midnight, Texas, Fifty Shades Freed, Ballers) zal de hoofdrol spelen in NBC’s Lincoln, de dramaserie gebaseerd op Jeffery Deaver’s The Bone Collector boekenreeks. Kebbel speelt Amelia, de rol die Angelina Jolie in de filmadaptatie uit 1999.

Lincoln volgt het verhaal van een legendarische forensische criminoloog genaamd Lincoln Rhyme (Russell Hornsby), die ernstig gewond raakte tijdens zijn jacht op de duivelse seriemoordenaar bekend als de Bone Collector. Hij komt weer in actie wanneer de moordenaar opnieuw verschijnt. Lincoln vormt een unieke samenwerking met Amelia Sachs, een jonge agent die hem helpt om op het dodelijke meesterbrein te jagen en tegelijkertijd de meest spraakmakende zaken van de NYPD op zich neemt.

Amelia Sachs wordt beschreven als extreem helder en in staat om haar eigen staande te houden in elke situatie. Russell Hornsby (Fences, Grimm) zal te zien zijn als Lincoln, de rol die eerder werd gespeeld door Denzel Washington in The Bone Collector-film. Michael Imperioli (The Sopranos) speelt NYPD Detective Rick Sellitto, die in de serie Lincoln’s huidige partner zal zijn, terwijl hij in de roman zijn voormalige partner was.

Seth Gordon (Horrible Bosses) regisseert de pilot. Boyd en Bianculli hebben de serie mede-geschreven en zijn ook uitvoerend producenten. Alon Shtruzman, Peter Traugott en Rachel Kaplan zullen samen met Keshet’s Avi Nir ook de serie produceren.

The Bone Collector werd voor het eerst gepubliceerd in 1997, gevolgd door 10 boek vervolgen. In 1999 werd het boek geadapteerd tot een film, die werd geregisseerd door Phillip Noyce.