Auteur Rick Riordan spreekt zijn afkeer uit voor Percy Jackson films

Zoals fans van de Percy Jackson boekenreeks zullen bevestigen, waren de twee filmaanpassingen niet fantastisch. Volgens fans slaagden ze er niet in de geest en het hart van de boeken te vangen. Nu blijkt dat fans niet alleen zijn in hun minachting voor de films. De auteur van de romans, Rick Riordan, is ook niet dol op de Percy Jackson films. Riordan onthulde dit op Twitter toen hij reageerde op een fan die klaagde over Disney+ die de casinosequentie censureerde in de eerste film, Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief. De auteur schreef:

“I don’t know [why Disney+ is censoring that scene], but clearly it’s a mistake. They should censor the entire thing. Just two hours of blank screen.”

Toen er verder naar werd gevraagd, nam Riordan geen blad voor de mond en sprak hij ook over de aankomende adaptatie van de Disney+ -serie. Hij zei:

“Well, to you guys, it’s a couple hours entertainment. To me, it’s my life’s work going through a meat grinder when I pleaded with them not to do it. So yeah. But it’s fine. All fine. We’re gonna fix it soon . . . Finally, I still have not seen the movies, and don’t plan on ever doing so. I judge them from having read the scripts, because I care most about the story. I certainly have nothing against the very talented actors. Not their fault. I’m just sorry they got dragged into that mess.”

Hopelijk betekent de verhuizing naar Disney+ dat we eindelijk een adaptatie zullen zien die trouw is aan het bronmateriaal.

De boekenfranchise van Percy Jackson begon in 2005 met The Lightning Thief, wat een groot succes bleek te zijn en vier sequels voortbracht, The Sea of ​​Monsters, The Titan’s Curse, The Battle of the Labyrinth en The Last Olympian. Hierop volgden vijf supplementenboeken en graphic novel versies.

De eerste roman werd in 2010 geadapteerd voor het grote scherm door Chris Columbus (Harry Potter and the Sorcerer’s Stone) en met Logan Lerman (Hunters) in de hoofdrol. Hoewel de film over het algemeen gemengde kritieken ontving van zowel critici als het publiek, was het een kaskraker met een opbrengst van meer dan $226 miljoen op het budget van $ 95 miljoen. 20th Century Fox besloot vervolgens een sequel te bestellen. Deze verscheen in 2013 met de adaptatie van The Sea of ​​Monsters,  met de terugkeer van Lerman samen met Alexandra Daddario (We Summon the Darkness) en Brandon T. Jackson (Tropic Thunder). Net als zijn voorganger ontving het gemengde recensies van critici en publiek, met meer kritiek op de ontrouw en het versmelten van verhaallijnen uit de tweede en vijfde roman. Toch was de film een hit aan de box office, met een winst van $200 miljoen op een budget van $90 miljoen.

Een derde film in de Percy Jackson films serie gebaseerd op The Titan’s Curse was in ontwikkeling, maar na wegkwijnend in ‘development hell’ is de film stopgezet.