Avatar 2 script wordt herschreven door Josh Friedman

James Cameron‘s Avatar werd na de release meteen geprezen voor de overweldigende 3D techniek en motion-capture animaties. Als gevolg hiervan wist de film een handje vol Oscars in de wacht te slepen (inclusief visual effects en art direction). Dan zeggen we maar niets over de 2,8 miljard dollar die de film wereldwijd heeft opgeleverd.

Het lijkt er op dat Cameron zich wel bewust is dat mensen hem het niet zo makkelijk maken als het om Avatar 2 & 3 gaat. De koning van de big box office movie-making heeft zich de laatste paar jaren gericht op het script van de twee sequels. Hij had het volgende te zeggen:

“I definitely have to deliver the goods.”

Er is nu een bericht naar buiten gekomen dat Cameron Josh Friedman heeft ingehuurd om hem verder te assisteren in het herschrijven van het Avatar 2 script, voordat de mogelijke opnames gaan beginnen later dit jaar (op zijn vroegst). Friedman is de bedenker van de tv-serie Terminator: The Sarah Connor Chronicles. Hij schreef ook het verhaal voor Chain Reaction en hij schreef ook mede het script voor de Steven Spielberg’s War of the Worlds.

Cameron schrijft Avatar 2 & 3 in één keer, maar hij heeft al gezegd dat hij elk script als apart verhaal gaat neerzetten. Hij noemde Avatar 2, “a sense of conclusion, but a sense that the journey will continue.”